Jamie25 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 836

Szia Enda!

Köszönöm,az kell is hozzá.Remélem hogy jövő év elején tényleg már csak emlékként fogok rátekinteni!

Nem értem viszont cserép "elleni" érvet viszont.Miért lenne problémás egy egy méteres túlnyúlást megcsinálni a tetőn???Nem akarom megsérteni a szakit,de ha egy ácsnak ez problémát jelent akkor nem hinném hogy az a szakmája mestere és rábíznám a tetőmet...

Egy átlagos tető súlya 50-80 kg/m2 ha a cserepet ,ezt terheled 80cm távolságban lévő szarufákra(legalábbis nálam),ami kb. 10x15cm-es rétegragasztott.

Ha egy ilyen gerendát alátámasztasz 1m-nél,majd ráállsz a másik végére,meglátod mennyire fog meghajolni a súlytól,semennyire.Szerintem egy ilyen túlnyúlást simán alá lehet támasztani -ha szükséges-egy 45 fokos(vagy a tető hajlásszögéhez igazódó fokban) szarufadarabbal.

Tény hogy éleknél vágni kell,de a zsindelyt is!Abból is lesz hulladék és gondolom nem fogod darabokból összetoldozgatni a tetőfedésedet.

Nem akarlak lebeszélni,csak szerintem lássad mindkét oldalt reálisan,ez az ok szerintem nem lehet előny.Persze ha egyértelműen ez tetszik,az már igen!:)

Sajnos abban nem tudok segíteni hogy melyiket válaszd,én nem foglalkoztam vele.

Üdv:

Jamie

Előzmény: Berger Enda (834)