Szia Enda!
Köszönöm,az kell is hozzá.Remélem hogy jövő év elején tényleg már csak emlékként fogok rátekinteni!
Nem értem viszont cserép "elleni" érvet viszont.Miért lenne problémás egy egy méteres túlnyúlást megcsinálni a tetőn???Nem akarom megsérteni a szakit,de ha egy ácsnak ez problémát jelent akkor nem hinném hogy az a szakmája mestere és rábíznám a tetőmet...
Egy átlagos tető súlya 50-80 kg/m2 ha a cserepet ,ezt terheled 80cm távolságban lévő szarufákra(legalábbis nálam),ami kb. 10x15cm-es rétegragasztott.
Ha egy ilyen gerendát alátámasztasz 1m-nél,majd ráállsz a másik végére,meglátod mennyire fog meghajolni a súlytól,semennyire.Szerintem egy ilyen túlnyúlást simán alá lehet támasztani -ha szükséges-egy 45 fokos(vagy a tető hajlásszögéhez igazódó fokban) szarufadarabbal.
Tény hogy éleknél vágni kell,de a zsindelyt is!Abból is lesz hulladék és gondolom nem fogod darabokból összetoldozgatni a tetőfedésedet.
Nem akarlak lebeszélni,csak szerintem lássad mindkét oldalt reálisan,ez az ok szerintem nem lehet előny.Persze ha egyértelműen ez tetszik,az már igen!:)
Sajnos abban nem tudok segíteni hogy melyiket válaszd,én nem foglalkoztam vele.
Üdv:
Jamie