Törölt nick Creative Commons License 2005.09.17 0 0 115

Amit kívánsz, a jelenlegi technológia mellett lehetetlen, és a törvény szerint sem kötelező. A nagyüzemi kukoricatáblákban mindig fog valamennyi parlagfű nőni, hacsak túl nem akarjuk gyomirtózni, mint a rendszerváltás előtt. Technológia-váltás kell, más fajtákkal, addig nincs mit tenni. Vagy gondolod, hogy a gazdák kimennek a kukorica közül kikapálni a parlagfüvet 500 hektáron?

Nem kívánok többet, mint a törvény. Elfogadom, hogy ahol túl sok termény veszne a parlagfűmentesítéssel, ott a törvény szerinti "beépítettség" felett megmaradhasson a parlagfű a terménnyel együtt. Nem fogadom el viszont a táblák szélén meghagyott parlagfüvet.

Köszönöm, hogy végre tisztázhattuk az álláspontokat. Tisztelem, de nem osztom a Tiédet. Nem tudok elfogadni olyan megoldást, amelynél "átmenetileg" megmarad a parlagfű. Abban a pillanatban végrehajthatatlan a mentesítés, mert minden parlagfűtermelő arra hivatkozhat, hogy éppen most szorítja a muhar a parlagfüvet kifele, Tudom kicsim pedig azt mondta, hogy addig nem szabad kaszálni. Értem, de nem fogadom el, mert ennek a megközelítésnek a hatása az lenne, hogy Magyarország parlagfüves marad. Sérelmezem a topicindítódat, amely mindig megjelenik a topic tetején, és első olvasata az, hogy a "parlagfűtörvény" hülyeség, káros, betarthatatlan és eképpen be nem tartandó. Szerintem a törvény vívmánya, hogy így a földtulajdonosok elemi érdekévé vált, hogy kitalálják, hogyan védekezzenek a parlagfű ellen úgy, hogy az ne kerüljön nekik minden évben túl sokba. Egyedül a természetvédelmi területek mentesítésével kapcsolatban nem tudom, mi a helyes megoldás, de remélem, hogy egyszer azt is elolvashatom itt. Kívánom, hogy sok használható, végrehajtható gyakorlati ötlet jöjjön elő itt, és minél kevesebb aljas provokátor. Téged is annak gondoltalak először, de most már nem.