Pegisu Creative Commons License 2005.09.17 0 0 394

Rengeteg új információt tudtam meg Erzsébetről a topic olvasása közben. Elsorolni sem tudnám. És a képek! Gyönyörűek! Megígérem, hogy én is teszek mejd fel fotókat és festményeket, de nem garantálhatom, hogy mind új lesz Nektek. Megpróbáltam megjegyezni, hogy Ti eddig már miket raktatok fel, de biztos nem sikerült mindet. Az idézetek is nagyon jók. Ötletes! És sose gondoltam volna, hogy Sissinek nem voltak fogai. De megnéztem pár képét, és tényleg nem mosolyog egyiken sem. A haját mindig is csodáltam. Én is növesztem, bár olyan hosszú sose lehet, mint az övé volt. Kiskoromban is, mikor a filmet láttam, teljesen odáig voltam a hajától és a ruháitól. Apropó, szerintetek Romynak műhajjal volt megtoldva az igazi haja a filmben? Mert olyan élethűnek tűnik, és hát az 50-es években még nem volt divat a ma oly gyakori műhaj. Olvastam, hogy sokotoknak nincs meg a film. A Dunán tényleg szokták adni, de a tv2-n is érdemes figyelni, énnekem onnan sikerült felvennem 8 éve.

Nagyon tetszett, hogy topictalit szerveztetek! A legelső hozzászólástól olvastam a topicot, így végigizgulhattam, hogy összejön-e vagy nem. És sikerült!!! A 4. oldalon (ha jól emlékszem) láttam a képeket és a beszámolókat a taliról. Biztos nagyon jól éreztétek magatokat! Mesélnétek egy kicsit Gödöllőről majd? Én még sosem jártam ott, mert nagyon messze van tőlünk, de nagyon kíváncsi lennák rá.

Erzsébet versei is mélyen érintettek. Sok versét nagyon is át tudom érezni. Gyönyörű költeményeket írt.

Arról sem tudtam, hogy Krúdy Gyula írt róla könyvet. Azt megpróbálom majd megszerezni. És az is teljesen új volt számomra, hogy Jókai többször is találkozott a császárnéval. Pedig hát logikus! Egy korban éltek, és Jókai gyakran megfordult az udvar köreiben.