Törölt nick Creative Commons License 2005.09.17 0 0 84

Nem értelek, akkor mi volt a kérdésed.

Az, hogy hogyan lehet a parlagfüvet jól irtani. Nem vagyok sem szakértője, sem mozgalmára. A zöld jövősöket símán becsülöm, és amikor képes vagyok rá, részt veszek a fennsík-akciókban. Volt már, hogy kézzel huzigáltam, de az erdő-fennsík határon most terjedő friss parlagfűmező ellen azt nem találom kivitelezhetőnek. Azért ironizáltam a hozzászólásoddal, mert nem az ötlettel van baj, hanem azzal, hogy soha nincs elég önkéntes, aki olyan munkákat teljeskörően megcsinálna, amit te javasoltál. A kérdésem, amiért idejöttem, az lett volna, hogy miként lehet az ilyen helyeken eredményesen irtani a parlagfüvet. Ha tudnám a megoldást, nem kérdeztem volna.

miért nem rukkoltál te elő valami nagyszerű ötlettel

Én előrukkoltam azzal, amit törvénybe is foglaltak: irtani kell. A hogyanért jöttem ide. Amíg jobbat nem tanácsolnak, prosztó módon: ahol nő a parlagfű, ott a megfelelő időben végig kell menni kézi vagy motoros kaszával, levágni és elégetni. Da capo al fine, amíg a parlagfű feladja.

jöttél elő, hogy Te vagy a parlagfű-kommandó XX.-ker-i élharcosa

Nem vagyok az. Mint marketing szakember, egyedül bonyolítottam le egy kampányt, az önkormányzatok visszautasítottak. Az Indexen topicot indítottam Asztma, Allergia, Parlagfű címmel azért, hogy társakra találjak az irtásban és abban, hogy a földek tulajdonosait megtaláljuk, és megkérjük, rábírjuk földjeiken az irtásra. Nem találtam társakra, legalábbis olyanokra nem, akik tenni is hajlandók lettek volna. A topic átalakult gyógykezelési topikká, áttették az egészségügyi fórumba. Kampányom nyomán leirtotta parlagon heverő területeit a Baumax, a Mazda, a Tesco, a jelenlegi info park (ami akkor még nem volt az) kezelője, és hatósági eljárás indult egy általános iskola melletti többhektáros parlagfűmező tulajdonosai ellen. Akkor én békés megértetés és beláttatás eszközére építettem a kampányomat. Először mindenhonnan páros lábbal rúgtak ki. A külföldi cégeknél akkor értem el eredményt (mindegyik esetben egy hét alatt), amikor a külföldi tulajdonossal vettem fel a kapcsolatot (külön köszönet a Mazda japán igazgatójának), a magyar tulajdonú cégnél pedig a brutális hatósági fenyegetés hozta meg az eredményt. A külföldi vezéreket elég volt tájékoztatni, hogy parlagfű van a magyar földjükön, egy nap alatt utasították azt a magyar igazgatót, aki előtte ötször tette ki a szűrömet, egy héten belül megszűnt a szennyezés.

Aztán elfogyott a pénzem és az energiám, társakat továbbra sem találtam, saját kerületem polgármestere (illetve helyettese) elzavart, pedig kis segítséggel folytattam volna a kampányt, azóta csak saját lakókörnyezetemmel, és néha a fennsíkkal foglalkozom.

Azt gondoltam, az új törvény segít újra elővenni a dolgot, de az indexesek ellenállása csak nagyobb lett. Elszaporodtak a rosszindulatú provokátorok, a civilizációs világmegváltók, a parlagfű ártalom tagadói, a törvény szabotőrei. Tényleg kihozott a sodromból, nekem ennyit nem ér, mostantól a parlagfű úgyis hatósági kérdés, tényleg nem foglalkozom vele, van jobb dolgom. Elnézést a zavarásért. 

Előzmény: iglice (77)