Törölt nick Creative Commons License 2005.09.17 0 0 67

Én is kértem, hogy mondj ilyent.

Megtetted?

Igen. Kiálltam a kötelezővé tett kaszálás mellett. Arra kértem a szakértőket, ha értenek hozzá, írják le, melyik növekedési szakaszban lehet ezt eredményesen megtenni. Eddig terjed a tudományom. Lakótelepen lakom, sokszáz négyzetméter gyepet, százhúsz folyóméter sövényt és tízegynéhány fát ápolok saját pénzemből vett szerszámaimmal, két kis kezemmel. Eddig még nem írtam le, de más megtette helyettem: kézzel való kihúzogatás, fél kúp formájú szúrószerszámmal a gyökérzet kitermelése. Ez a módszer hat év alatt vezetett eredményre, és nagy területeken nem alkalmazható.

Az embernek azért van esze, hogy ne csaphassa ki.

Olvasd el sokezer hozzászólásomat, mindig én voltam az indulatok csillapítója, a dolgok békés és kultúrált megbeszélésének katalizátora. Most végre a törvények is elismerték azt, amiért évekig harcoltam, kötelezővé tették a parlagfű irtását, és találtak - még ha vitathatót és finomítandót is - módszert a betartatására. Erre tömegesen kelnek fel az Indexlakók, tagadják a parlagfű veszélyességét, gyalázzák a parlagfű áldozatait, a törvény megszegésére buzdítanak, helyette homályos és végre nem hajtható módszereket, vagy további szíves fulladozást ajánlanak. Végül lepörköltezik és tudatlanozzák a barátomat, aki életét másokra áldozta, és kínok között lassan halt meg az allergénektől, amelyek jelentős részét nem kapta volna meg, ha a már rég hozott növényvédelmi törvényt betartották volna. Igen, kicsapta, nem vonhatom és nem is vonom vissza, ezért nem vagyok hajlandó többet megszólalni az Indexen parlagfű ügyben.

ámokfutásba kezd és ártatlan embereket öl meg

Nem te vagy az első, aki parlagfű témában közvetlenül vagy áttételesen tömeggyilkossággal vádol meg, mert kiállok a kaszálás mellett. Hozzászoktam az elmúlt napokban.

Az meg végképp nem megoldás, hogy eltűnsz. Mi lett volna, ha Martin Luther King, Mahatma Gandhi, Teréz Anya azt mondja: bele..rem a .omat az egészbe, csinálja ezentúl más...

Nem lehet gumigerincűen megfutamodni!

Ezeken gondolkodj egy kicsit. Nemcsak tömeggyilkos vagyok, de gumigerincű is? Gratulálok.

Alkotóját börtönbe kéne záratni.

Ezzel speciel egyetértek. Ég áldjon.