Tisztelt Sorstársak,
Alább közlöm a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztályának álláspontját a Family Frost hangjelzéssel kapcsolatban. S bár ezen álláspont megerősít bennünket abban, amit már eddig is tudtunk (ti. hogy szabálysértő tevékenységről van szó), ne legyen senkinek illúziója; ha Ti mindannyian nem hallatjátok a hatóságoknál a hangotokat rendszeresen ezzel kapcsolatban, akkor Ti is, én is életünk végéig hallgathatjuk a Family Frost és a hasonszőrű cégek (ti. nálunk már több ilyen borzalom is van) trombitálását, akkor is ha az szabálysértés.
Szép őszt mindenkinek,
Füles Pityke
------------------
Tisztelt Uram!
Tájékoztatom, hogy a FAMILY-FROST KFT. járműveivel kapcsolatosan tett bejelentését megvizsgáltam és az alábbiakat állapítottam meg.
A Family-Frost Kft. közterületen végzett kereskedelmi tevékenysége során alkalmazott járművei által használt hangjelzés a közúti közlekedés szabályairól szóló többször módosított 1/1975 (II.5.) KPM-BM együttes rendelet 30.§-ba ütköző közlekedési szabálysértés.
Abban az esetben, ha a hangjelzés lakott területen indokolatlanul és a megengedettnél nagyobb zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát zavarja, a cselekmény az egyes szabálysértésekről szóló 218/1999. (XII.28.) Kormányrendelet 6.§. (1) bekezdésében megfogalmazott csendháborítás szabálysértés elkövetése miatt szankcionálható.
Mindkét esetben a szabálysértés elkövetése miatt a rendőrség jogosult intézkedni, azonban csendháborítás esetén a szabálysértés elkövetőjével szemben folytatott szabálysértési eljárás az illetékes jegyző hatáskörébe tartozik.
A fentiekre tekintettel bejelentését továbbítottam a Kaposvári Rendőrkapitányság Vezetőjének.
-------------------