VAti70 Creative Commons License 2005.09.13 0 0 84
"Ez sajnos egy közkeletű tévedés, amit ideje lenne elfelejteni!
Ha fényszegény beltéri fotókat készítesz, akkor a stabilizátorral nem tudod ugyanazt a hatást elérni, amit a nagy fényerő+magas ISO beállítással."


Értem én mire gondolsz, de hát szegény ember vízzel főz: az elmúlt pár évben meg kellett tanuljam pl. előre megérezni gyerekfotózáskor azt a fél másodperces időintervallumot, amikor épp nem mozog a célszemély - és akkor nyomni a gombot, csak a saját be(nem)mozdulásomra koncentrálva.

"Ez a "belépő szintű dslr vs csúcskompakt" vita nagyon könnyen eldönthető. Ha nincs pénz fejleszteni a dslr váz + kitobi párost, akkor egyértelműen csúcskompakt"

Azt hiszem itt van a válasz az eredeti kérdésemre. ha fél milláig bezárólag szabadon garázdálkodhatnék, akkor egyértelmű hogy egy EOS 350D-t vennék egy nagy zoomos, OIS obival. De, mivel nem tudok 170 eFt-nál többet költeni fotózásra -ez sokadik helyen áll a családi költségvetésben-, így kompaktot KELL vegyek. A másik alternatíva csak "álmodik a nyomor" jellegű elméleti dolog. (Használt dSLR+használt obi: olcsóbb, de meg lehet azért szívni vele ha nincs gari, különösen ha vadidegentől származik - és használtat többnyire nem lehet részletre venni)
Inkább arra kerestem a választ, ki tudnám-e használni a dSLR-t egyátalán, ha lenne.
És, az gondolkodtatott el hogy az FZ30-nak kiábrándítóan rossz az ISO400-a.
Előzmény: nord (77)