Helló Tova!
Őszintén örülök, ha soraimmal segíthettem!
Azzal a bizonyos "józan pa...."-szel nincs probléma amint látom. Ha a kérdésedet úgy tetted volna fel, hogy egy hétvégi ház energiaellátásánál mekkora akkumulátorral kellene kalkulálni, nem szóltam volna hozzá, mert nincs benne tapasztalatom.
De Te rafinált kérdésfeltevéseddel kiugrasztottad az öreg nyulat a bokorból, most Rajtad a sor számolgass!
(Bár én így első hallásra sokallom az 5-6db 230-250Ah akku - telepet.)
Egy korábbi hozzászóló beszámolt egy tanya villamosításáról - napelemekkel, melynek költségei összemérhetőek voltak a villany bevezetés költségeivel. Megígérte, hogy tapasztalatairól beszámol. Azóta nem ad hírt magáról. Lehet, hogy kérdezni kéne Tőle!
Off
Az már régóta foglalkoztat, hogy kéne nyitni egy olyan topikot, ahol arról lehetne csevegni, ki milyen tantárgyat szeretett, vagy nem - és ha meg tudná mondani miért. Ide csak olyan hozzászólókat várnék, akik már több éve tapossák az Élet rögös útját, azaz emlékeik már letisztultak. Egy ilyen topikot én még nem nyithatok, mert zöldfülű vagyok - nincs elég hozzászólásom. (Az is lehet, hogy van ilyen, csak még nem találtam rá.)
On