Hát igen... Jellemző... Akinek eddig szóltam és meghallotta, hogy egy 33 éves Moszkvicsról lenne szó, mind fejvesztve menekült. Vagy olyan összeget mondott, hogy én menekültem. A kedvencem az volt, aki azt mondta: igyekszik kihozni úgy, hogy azért ne legyen hétszámjegyű... Gyerekek, kilencszázezer forint egy nem túl rossz állapotban lévő, garázsban tartott öreg autó itt-ott gyűrődött, házilagos javítások miatt egy-két apróbb helyen korrodált kasznijának javításáért??? Álljon má' meg a fáklyás menet!!! Szóval, valaki írta itt (vagy a veterános fórumon), hogy a lakatosok azt hazudják, hogy nincs kapacitásuk, meg hogy rengeteg a munka, de amikor másnap egy másik mobilszámról megkérdezed, hogy a ronggyá tört új Audidat bevállalná-e, hirtelen felszabadulnak a kapacitások, hirtelen megváltozik a hangnem, persze uram, természetesen uram, rövid határidőre, teljes biztosítós ügyintézéssel, jövő héten viheti.
Pedig igenis egy öreg autó rendbehozatala a szép munka, nem a sz*r törött újaké. Sehol a szakma iránti alázat? Sehol a szép feladat iránti elkötelezettség?
Valahogy az az ügyvéd jut eszembe, aki csak zsíros pereket vállal, de az idős nénit elhajtja a francba, vagy az az urológus, aki csak prosztatamasszázst csinál, de összerezzen, ha a betegének vesegörcse van.
Sok pénzért kevés munka, az igen. Egy törött lökhárítót én is le tudok cserélni kétszázezerért újra. Na de kilakatolni egy Muszka bal hátsó sárvédőjét, az már feladat lenne... Menekül is előle mindenki... PFUJ