Rainvan Creative Commons License 2005.09.09 0 0 38

Megaztán lehet, hogy nem is volt agyonhirdetve a koncert. Mondjuk ez olyan, hogy a System Of A Down is járt már itt, 98-ban, Slayer-előzenekarként, de akkor még alig ismerte őket valaki. Ha a Nirvana a Nevermind után jött volna, akkor tuti nem 200 ember, hanem teltház lett volna a Pecsában. És úgy nosztalgiáznának az akkori 16 évesek a koncert ürügyén, mint teszik azt sokan a GNR 92-es koncertje kapcsán.

 

Amúgy meg nem hiszem, hogy a koncert után a srácok bárhova is mentek volna bulizni, másnap Bécsben léptek fel (ahol rádiófelvételeket is csináltak), előző nap Linzben, elég nagy lehetett a hajtás, mert mindehhez még hozzájön, hogy ez egy elég kis költségvetésű turné volt, szóval a lerobbant turnébusz mire megtette az utat Pestről Bécsig... Persze ez a turnébusz-dolog csak spekuláció.

Amúgy ez volt az a turné, amikor 37 nap alatt 31 koncertet adtak. Elég kemény lehetett. (egyébként a www.nirvanaguide.com oldalt ajánlom nagyon)

 

Egyébként gondolom, nem az volt, h félóráig játszották a Schoolt, ami 3 perc sincs. Ez hülyeség. Egyszerűen nincs meg a setlist.

Azt is írják, hogy a Nirvana ,,played with no spirit'', vagyis unottan játszott, a közönség se jött be nekik állítólag ezért játszottak csak fél órát.

(Aztánmeg Kurt 90 novemberében kezdett herkázni, Tobi miatt, aki kidobta. De ez mindegy, csak azért írom, h még nem, mert vki azt írta, h már lőtte magát ekkor. Pedig nem.)

 

Szóval szerintem senki emlékezetében sem az maradt meg, h ez egy jó koncert volt.

De a lényeg mégis az, hogy ők LÁTHATTÁK a NIRVANA-t.

Akkor még nem is sejtették, milyen szerencsések.

 

Egyébként: 16 év távlatából mire emlékezhetnek egy félórás, kedvetlen koncertből?

Ha rémlik is nekik valami, azóta már biztos remek legendát kerítettek a koncertből, hogy ámulatba ejtsék és irigykedésre késztessék azokat a tizenéveseket, akikkel beszélnek erről, hogyazt mondhassák: ,,Én bezzeg ott voltam!''

 

Nem a koncerten van a lényeg elsősorban, a jelek alapján nem lehetett vmi lenyűgöző, egyszerűen az a tény, hogy Kurték ITT voltak.

Azért abba kicsit szar belegondolni, hogy ők 200 embernek játszottak, a Depresszió meg mondjuk teltházat csinál...