Kobzar Creative Commons License 2005.09.07 0 0 488
Kis összefoglaló Carlosról dióhéjban, hogy oszlassam fr2 ESETLEGES hiányos történelmi ismereteit :

Sakálok napjai Magyarországon. Hálózati kirándulás a közelmúlttól napjainkig
http://www.freedom.hu/freedom/modules.php?name=News&file=article&sid=1471

"1975. december 21-e, Bécs. Carlos, a Sakál és terrorista bandája lerohanja az olajtermelő országok (OPEC) bécsi értekezletét.
Foglyul ejtenek 11 olajtermelő országbeli minisztert, meggyilkolnak egy iraki testőrt, egy osztrák rendőrt és egy OPEC-alkalmazottat."

...

"Mindezt a titkosszolgálat és a politikai vezetés tudtával tette, és tény az is, hogy a titkosszolgálat vezetői találkoztak Carlosékkal. Nemcsak hogy itt voltak, hanem fegyverraktárt is tartottak fenn Magyarországon. Mivel kiderült, hogy a szolgálat szoros megfigyelésben tartotta - így megfigyelte, filmezte, lehallgatta stb. -, ezért a titkosszolgálatnak számos információ jutott birtokába a Carlos-csoport tevékenységéről és vélhető jövőbeli tevékenységéről is.
A Carlos-csoport részben bázisul is használta Magyarország területét.”

...

"Carlost ugyanis 1994-ben francia kommandósok rabolták el, és Kartúmból Párizsba szállították. Arról is lehetett olvasni, hogy Boszniában 1995-ben, állítólag a magyar hírszerzés és a Moszad segítségével, foglyul ejtették Bruno Breguet, a Carlos-csoport egyik tagját, akit egy magyar katonai támaszpontra (Taszárra?) szállítottak.
Itt a francia DGSE, a hírszerzés szakemberei vették kezelésbe az iszlámista csoportokkal is kapcsolatot tartó svájcit, aki alig élte túl a vallatást. Brunó mozgalmi nevén Luca volt, s a magyar elhárítás állítólag jól ismerte, hiszen Carlossal együtt élvezte annak idején hazánk vendégszeretetét.

Ebben az időszakban Magyarország nem szeretett a múltba nézni.
Éppen a Horn-kormány volt hatalmon, és Horn valahogy nem csípi a múltat. A Carlos-üggyel foglalkozó nemzetközi bírói testület persze képtelen volt megérteni, hogy ebben az országban még fegyvertelen emberek lemészárlásának esetleges vádját is csak egy ’’na és’’-sel szokás elintézni.
Carla Del Ponte államügyész 1995-ben egy sajtótájékoztatón, Bernben magyar újságíróknak elmondta: „1994 októbere óta hiába kérik a magyar hatóságoktól, hogy tanulmányozhassák a hírhedt terrorista, Carlos budapesti tartózkodására vonatkozó dokumentumokat. A szövetségi ügyésznő hangsúlyozta, azért sem érti az elutasító magyar magatartást, mert Budapest augusztus elsején ratifikálta az Európa Tanács terrorizmus elleni konvencióját.”

...