ZsuR Creative Commons License 2005.09.06 0 0 89
Tegnapelott volt az elso este hosszu ido ota, amit kinnt lehetett tolteni.

"rib eye steak"-et csinaltam, nem marinaltam, hanem csak so-bors-oliva olajjal dorzsoltem be a szeleteket 25-30 perccel a sutes elott (akkor mar nem tettem vissza a hutobe). A szeletek kb ket ujjnyi vastagok voltak, egyenkent kb 30-40 dkg.

Egy ismerosom hozott chili paprikat New Mexco-bol, es megmutatta, hogy hogyan szoktak ok sutni - enni meg mindenhez eszik. Szerintem a magyar fuszerpaprika is nagyon jo erre, zolden is, meg pirosan is.

A paprikakat a grillen addig kell sutni, amig a bore holyagos nem lesz. Talcara szedni es nedves konyharuhaval letakarni par percig. Ajanlatos gumikesztyuben lehuzni a hejat.

A paprikakat kis nylon zacskoba tettuk es be a melyhutobe - szep lapos csomagocskakban. Nem sok olvasztas kell neki - par perc eleg. Ma is ettem belole, kellemesen csipos, szendvicsbe tettem, nagyon jo volt.