Kobzar Creative Commons License 2005.09.05 0 0 462
"A kurdok legyilkolasa kaoszmentesen ment "valami araboknal","

Valóban.
Amerikai segítség csak a kurdgyilkolási technológia kifejlesztésénél, és a "valami arabok" diktátorának szívélyes anyagi és erkölcsi támogatásánál volt tetten érhető, ezek pedig elhanyagolhatók.

" az obol haboru aldozatai sem vartak meg az irakiakat, inkabb maguktol a kardjukba doltek."

Hány kuwaiti halt meg a megszálláskor ?
Erre tudsz valamilyen adatot ?

"A kinzokamrak is siman mukodtek, fennakadas nelkul, legalabbis a vilag nem botrankozott meg rajta, o dehogy. Most hogy Amerika ott van, jogosan-nem jogosan -ne ragjuk tovabb a leragott csontot, vagy legalabbis hagyjuk a tobbi topikra- hirtelen minden arab elet szamitani kezdett. O, de meg mennyire! Nagyon fontosak lettek ok most nekunk, kelet-europaiaknak."

A világ megbotránkozása : én meg azt mondom, megbotránkozott rajta a világ.
Mint ahogy megbotránkozik az amerikai megszálláson és következményein is.
... és ?
Azt vedd már észre fr2, hogy az amerikai lépéseknek semmi közük a demokráciához és a szabadság terjesztéséhez. Egyetlen irányelv van : aki ellenáll, azt felszámolják. Ilyen vagy olyan módon.
Ha egy szadista és bár korábban tenyéren hordozott, de később renitenssé vált diktátor emberek tízezreit kínozza halálra, az csak akkor kezdi el amerikai politikusok szívét mardosni, amikor őkelme önállóskodni akar.
Szaddam nem kínzott embereket Reagan idejében ?

Kínzás : a legtöbb diktatúrában gyakorlat, de egyik-másik magát demokratikusnak tartó állam is szemet húny felette.
Ezen "demokráciákban" részben rendeletekbe foglalt módon, szabályozottan kínoznak (maradandó sérülés nélkül), részben brutálisan kínoznak delikvenseket katonai bázisokon és szövetséges országokban, ahonnan aztán egy lepkefingnyi hír sem szivárog ki.

A kínzókamrák - mint bizonyára te is tudod - évtizedekkel ezelőtt és évtizedekkel ezután is működni fognak. Nemcsak Irakban, hanem Egyiptomban és Szaúd-Arábiában is, ahová az amerikai foglyokat minden külső kontroll nélkül "kihallgatásra" szállítják.

"Mi kelet europaiak rendesen kivettuk a reszunket a terroristak kikepzeseben evtizedekig. Bar szinleg hogy az etiopiai, liberiai, del-afrikai stb...uldozottek szamara kuldtuk vagonszmra penzt.... mar hogy is hazudtak volna nekunk nepunk vezetoi?"

TI kelet-európaiak kivehettétek a részeteket a terrorista képzésből, de MI kelet-európaiak egy diktatúrában éltünk, ahol nem azok pénzelték és támogatták a terroristák kiképzését, akik mi választottunk vezetőül, hanem akit a nyakunkra ültettek.
Ne hasonlítsd Kádár Magyarországát Bush USA-jához.

"Es ha egyaltalan valaszolsz, akkor kerlek ne azzal kezd, hogy de bezzeg Amerika...hanem egy kicsit gondolkozz el Kelet-Europa es harcostarsai felelossegen (szandekosan nem keverem ide Franciaorszagot, bar lehetne) meg a hazudozason."

Diktatúrák felelősségén és diktatúrák hazudozásán.
Hadd engedjem meg magamnak, hogy semmilyen szinten ne azonosuljak Kádár Magyarországával. Az akkor élt felnőttek akarata és politikai állásfoglalása semmilyen befolyással nem volt az állam cselekedeteire.
Fr2 : 1990-től légy szíves sorolni a terrorista vendégeket Magyarországon és az itt kiképzett alakulatokat.
Thnx.
Ja és bezzeg Amerika.

Üdv