szojuz Creative Commons License 2005.09.05 0 0 481

  Hmm. Ma komolyan megijedtem. Hallom a benzin ára 370 Ft körül lesz nemsokára. Aggasztóak a jelek. Nyakunkon az energiaválság, ha tetszik, ha nem.

  Nehéz lesz elfogadni, de majd rájön mindenki, amikor egyre drágább és drágáb lesz az üzemanyag. Egyre többen fogják vakargatni a fejüket a gázszámlák kifizetésekor. Így fog kezdődni. Ha nem történik meg időben az áttörés, akár háború is lehet.

  Üzenem Egely Úrnak és Csapatának, hogy remélem van már áthidaló megodásuk, amely egyszerű és könnyen bevezethető és akár ingyen is képes kiváltani a mostani energiahordozókat. Én valamiért azt hiszem, hogy az energia ingyen van. Ezt komolyan is gondolom. Az energia felhasználás legfeljebb fillérekbe kerül. Gondoljatok pl. a vízre. Az autó mehetne vele jelentős átalakítás nélkül is. Az akksi, meg a generátor ad elegendő egyenáramot, hogy vizet bontsunk el vele a motortérben egy akkora dobozban, mint az ablakmosó tartó. A keletkezett hidrogént és az oxigént külön kivezethetnénk és a levegőszűrő dobozba kellene bevezetni valahogy, de itt el kell kerülni a durranógáz képződést. Valahogy biztosan meg lehet csinálni úgy, hogy a hengerben a hidrogén égne el és levegő helyett oxigént szívna a motor. Ennél tökéletesebb égés nincs is és az eredmény vízgőz, mint kipufogógáz. Durva igaz? csak egy fejlesztőcsapat kellene hozzá.

  A fejleszéshez biztosan kell némi pénz, de a jelelegi állapot szerint sokkal több pénzzel és talán életekkel is fizetnünk kell majd, hogy tovább szennyezhessük a környezetünket.

 Fel a fejjel!

Előzmény: szojuz (480)