Szervusz!
Ez most csak egy nagyon rövid előzetes, mivel most nincs erre időm több.
Kérdésem Hozzád tisztelettel (azaz nem személyeskedek még véletlenül sem!) - és mielőtt elkönyvelnél "~pártinak", szeretnélek tájékoztatni, hogy kifejezetten független szakértőként vagyok itt (is) jelen.
Ha Dr. xy vagy valóban, és az EU-s joghoz is értesz annyira, hogy a kimentést meg tudd indokolni, akkor minden tiszteletem ellenére: hogy lehettáél egyáltalán képes arra a NAÍV (és szvsz rosszhiszemű) következtetésre jutni, hogy ha NEM FIZETED BE A TELEFONSZÁMLÁIDDAT, NEM KACSOLNAK KI CSAK "SZÜNETELTETNEK"?!
Sajnos - és ezt a GVH már egyszer legalább levezette - a jelenlegi szabályozás melett a vezetékes előfizetés "kapcsolása" a DSL szolgáltatáshoz nem ütközik versenytörvénybe, sem Eht-ba, DE a piac elvileg nyitott arra, hogy ha bármely más szolgáltató CSAK DSL-t akar szolgáltatni, akkor hurok-átengedéssel betelepüljön a vonaladra és elvileg cska a DSL árát kérje el tőled. Mivel azonban az érpárért nekik is fizetniük kell (ráadásul épp az Eht okán), nem hiszem, hogy valaki MA erre "vetemedne"....
Amit amúgy leírsz a levélben, az szvsz merő képmutatás: HA nekem hűségnyilatkozatom van, akkor HA hibát követek el ÉS szükségem van a szolgáltatsra (plána!), AKKOR eleve a DSL szolgáltatómmal (T-Online, és nem Axelero, de ez kisebb vétség ;-) ) veszem fel a kapcsolatot MAGAM, hogy bejelentsem, NEM SZÁNDÉKOZOM a szerződést felmondani még ráutaló magatartással ÉS kifejezetten kérem ÍRÁSBAN (!!!!) az amúgy azonnali szerződésbontási opciójuk alkalmazására a türelmet!
ÉS NEM telefonon szólok be bárhová is akkor, amikro tudva tudom (itt még az sem igaz ugyanis, hogy biztosítói szokás szerint apró betűs részek, záradákok tartalmaznák a Rád negatív joghatású szöveget: egyértelműen, kifejezetten szerepel összegszerűen is megnevezve a korai felmondás következménye, és az is, hogy a szolgáltató rendkívüli felmondással él(het), ha a DSL szolgáltatás alapja, azaz a vezetékes előfizetői szerződés - függetlenül annak okától - meghiusul!), hogy mivel, mekkora téttel játszom!
Egyébiránt pedig ilyen levelet - ezt egy DR-nak azért illene tudni -, tök felesleges a behajtással foglalkozó akárkinek írni, mert 99%-ban fingjuk sincs arról, milyen joghatások miatt kell behajtaniuk.
Ilyenkor a megfelelő bíróságnál kellene kérni abehajtás azonnali felfüggesztését, és persze a fizetési meghagyás ellen (aminek lennie kellene) a megfelelő ellentmondással kellene élni, amiben leírod TÉTELESEN milyen állítások és jol hangzottak el, és NEM AZT, HOGY EZUTÁN NEM IS KÉRSZ A SZOLGÁLTATÁSBÓL!
Ti. NEM ŐK HIBÁZTAK, hanem egyértelműen és súlyosan (megjegyzem?: még cvsak nem is tudatlanul!) TE MAGAD!
Legalább annyi "eszed" lehetett volna, hogy kivárjál addig, míg pl. a mostani (letöltés korlátozás!) ÁSzF módosítás OKÁN következmények nélkül lemondhattad volna az előfizetésed! Vagy ELŐBB kereshettáél volna EU-s joganyagban akár pecedens értékű jogot is...
Üdvözöl
Maus Róbert