Mijo Creative Commons License 2005.09.03 0 0 35

 

Pandúr utca vonatkozásában a helyzet természetesen mit sem változott :(.

Én már most élnék azzal a javaslattal, amennyiben a rövidesen induló képviselő-jelöltek voksokat szeretnének ebből a szakaszból, mindenképpen ígérjék meg szilárd burkolattal történő ellátását, ha lesz belőle valami, ha nem. Az ilyen mindig be szokott jönni ...

 

A minap elgondolkodtam afelett, miért is csak az utolsó szakasza maradt ennek az utcának földes. Mit földes! Kráteresre kikagylózott, tengelytörő gödrökkel tarkítva, esőzések idején nyakig érő sűrű sárral!

Aszongyák némelyek, hogy a Koppány utca-Lőrinc barát utca közötti szakasz sem kapott volna egy keskeny betoncsíkot, ha nem lenne itt található a Bunyevác-tájház. Tudniillik, ennek a bájos kis házikónak a megtekintése egyes protokolláris látogatásoknál napirenden szokott szerepelni, és enyhén szólva kezdett egyre cikibb lenni rangos vendégek előtt, hogy csak szakmásított jogosítvánnyal és nyaktörő manőverekkel közelíthető meg (az sem árt, ha ippeg rutinos kaszkadőr a bemerészkedő).

 

Kedves Széll Péter, kedves Barna György (és hát ugye minden érintett)!

 

Van nekem egy nagybátyám, ki Kanada festői részén él! Nem tudom mi csíphette meg, de mivel a nyugdíjasok gondtalan életét éli, az a vágy kezdett kialakulni múltba merengő lelkületében, hogy hazaköltözzön. Az ő szülői háza is éppen ezen a szakaszon található, mely lényegét tekintve nem sokban különbözik a mai New Orleanstól! A különbség annyi, hogy New Orleans minőségében megélt már szebb napokat is, továbbá, ha hatalmas költségekkel is, de ismét vissza fogja nyerni eredeti szépségét, de a Pandúr utca ilyen mióta az eszemet tudom, és csak ez önmagában sajnos fél évszázad.

 

Nos, mivel a nagybratyó szülőutcájában azt látja évtizedek óta, amit homokba pipilő legényke korában is látott, nagyon úgy tűnik, hogy kezdi meggondolni magát! Köztudottan visszafogott stílusúként én talán most nem adnám elő azokat a gondolatait, melyeket egy olyan városvezetéssel kapcsolatban fogalmazott meg, melyek keze alatt ilyen körülmények tapasztalhatók.

És ehhez hozzátartozik, Baja városnak nem ez az egyetlen "Pandúr utcája" :((...

 

Szívem szerint, ahogy ő tette, New Orleans polgármestere előadóstílusában invitálnám utcalátogatásra szeretett, de tisztségükben kissé impotens városvezetőinket!

 

Mijo

 

 

Előzmény: Mijo (34)