DcsabaS Creative Commons License 1998.07.30 0 0 329
Kedves Szipor!

Írod:
"A pokoknal ismeretes, hogy a parzas utan a nosteny elfogyasztja a himet..."
Hát, ami azt illeti, ténnyleg sok férfi panaszkodik arra, hogy a partnernője csak szipolyozza...

---------------------
Kedves vaCkor1 !

A civilizáció evolúciója más pályára állítja a biológiai evolúciót. Mégpedig olyanra, ahol az idomíthatóság, vagy az élősködni tudás nagyobb erény, mint az önmagában vett rátermettség, vagy a kreativitás. Ez van (:-(((. (Találkozunk a zsákutcában...)

-----------------------
Kedves bubu!

Párkapcsolatokra természetesen az állatvilágban is akad példa. (Érdemes lenne alaposabban is körüljárni a témát.) E topik szempontjából viszont csak arra a nem túlzottan sokszor hangoztatott körülményre próbáltam utalni, hogy a civilizáció megjelenése nem jelenti automatikusan az erőszak egyetemes felszámolását is. A civilizáció csupán határok közé szorítja az erőszakot. Ti. támogatja, hogy az erőszakra hajló férfiakból és nőkből olyan egységek alakuljanak (családok), amelyek kifelé semlegesebbek, azaz kevésbé erőszakosak, amiért is nagyobb tömegben is békében élhetnek egymással, cserében viszont szemet húny bizonyos családon belüli csúnya dolgok fölött. Magánügyet csinál belőlük.
Az egész hasonlít ahhoz, ahogy a nagyobb testek sem óriási negatív, vagy szintén óriási pozitív töltésű darabokból épülnek fel, hanem külön-külön is majdnem semleges töltésűre kompenzált atomokból és molekulákból. De ez a kompenzáció nem jelenti azt, hogy az atomokon _belül_ ne volna nagyon erős az elektromágneses kölcsönhatás.

A fizikáról a férfi-nő kapcsolatra visszatérve:
A nők számára nagyobb befektetés a gyermekvállalás, ezért kisebb is a hajlandóságuk. Ezért azoknak a férfiaknak több utódjuk lehet, akik járulékos nyomást is gyakorolnak partnerükre. Akár erőszak árán is.

Ha már itt járunk, egy általános tévhit (szerintem), hogy a nők inkább akarnak utódokat. Akikkel én találkoztam, azok legfeljebb csak 1-2 utódot szerettek volna. UtódoKAT (nagyobb számban) csak férfiak szoktak akarni. Ezügyben csak a gyermektartás szab nekik gátat...