belic Creative Commons License 2005.08.26 0 0 5765
Hello!

Az egyetlen esélyünknek azt látom, hogy olyan "drágává" kell tennünk számukra Mo megszállását, hogy ne érje meg nekik!

Eddig egyetertek.

Ehhez viszont sok ellenálló kell.

Itt mar nem. Vagy sok ellenallo, vagy sok "embargo" (gazdasagi es diplomacia hatrany) fenyegetese kell. Termeszetesen az az idealis, ha a vedelemnek van melysege, vagyis mindketto rendelkezesre all, de szerintem ez utobbi a fontosabb.

Feluletes szemlelonek ugy tunhet, hogy az EU es elodei egy gazdasagi egyutmukodes. De igazabol nem ez az eredeti cel, hanem az, hogy minden EU tag a gazdasagat gyengeve es fuggove tegye a tobbiekkel szemben, hogy egy esetleges haborus keszulodessel egyuttjaro "embargo" annyira meggyengitse, hogy ezaltal ertelmetlenne valjon a haboru. Hogy ez kinek jo? Hat az osszes tobbi EU tagnak, hiszen egy "igazi" EU tag(tahat nem egy alairt papir, hanem az ennek alapjan kiepult gazdasagi kapcsolatok alapjan) biztosan nem tamad meg egy masik "igazi" EU tagot. Tehat ahogy belepnek a szomszedaink (Szlovakia/Szlovenia/Ausztria mar belepett, Horvatorszag es Romania gondolom 10 even belul belep, igy mar csak Ukrajna, Szerbia marad hosszu tavon kint) az EUba (es eltellik utana egy par ev), egyre nagyobb biztonsagban leszunk a "kisantant"-tol.
Es a szomszedaink kozul pont ezt a ket orszagot a legkonnyebb legyozni, mert hiaba ok a ket katonailag legerosebb allam, a nagy es kozephatalmak (nem mi, az igaziak :-)) polgarai oket sajnaljak a legkevesbe (Ukrajna a rettegett Szovjetunio resze volt, Szerbia pedig minden ex-jugo tagkoztarsasag agresszora), marpedig ez tobbet szamit, mint az, hogy mennyit er a hadsereguk.

gyk: a fentiek nem jelentik azt, hogy nem kell hadsereg, mivel egyreszt egy Kina/uj-Szovjetunio/Arab-unio elleni hadmuvelethez szukseg lehet ra NATO/EU szinten, masreszt nem celszeru csak egy dologra bizni az orszag vedelmet.

Bel
Előzmény: M.I. (5761)