Törölt nick Creative Commons License 2005.08.26 0 0 227

Kedves babujaju!

 

 A tannak nincs szüksége "reklámra". Aki odavaló, az odatalál. Nagy felelősség úgy beszélni bármiről, hogy mindenre nem tudunk választ adni. Ezzel akár az ellenkezőjét is elérhetjük a szándékunknak. A rózsakeresztes nem beszél róla, hogy az. Nem lesz tőle sem több sem kevesebb. Végzetes hiba azt gondolnunk, hogy pusztán azért mert valahol vagyunk, lettünk valakik. Most ilyen vagyok, a következő pillanatban olyan. Folyamatos változásban vagyok. Nem tudhatom holnap milyen leszek. Ahhoz a tökéletes önismeretre lenne szükségem... és még ki tudja mi mindenre.

"Azok akik a szoros rózsakeresztesség kötelékeibe tartoznak, s felfuvalkodott büszkeségükben azt gondolják, hogy nem adhatnak ki semmifajta információt a rózsakeresztességről, azok nem látnak túl önmagukon, s a sehova nem vezető titokzatos kóklerságba fullasztják magukat meg másokat."

Valamit nagyon félreértettél......

Az ajtók mindig, mindenkinek nyitva állnak. Senki elől nincs elzárva semmi. Minden könyvet elolvashat mindenki. Az emberről emberre szálló tudás olyan mint az az óvodai játék, ahol a gyerekek kört alkotva leülnek, az első súg egy mondatot a mellette állónak az az őmellette állónak és így tovább a végéig. És soha nem egyezik meg az első mondat az utolsóval. Minden megnyilvánul mindenkinek. Nincsenek titkok. Nincs titkolódzás. Mindenki a maga kapja meg amit épp meg kell kapnia.

Nagyon buta dolog azt hinni, hogy kiállva az utca közepére hírdetni az igét előbbre visz bármit.

Előzmény: babujaju (191)