esztike11 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 78

Én a karrierista alatt azt az embert értem, aki a szakmájában mindig egyre többet szeretne elérni, a lehető legmagasabbra szeretne törni és mind olyan, így valamelyest mindamellett, h boldog az elért sikerei mellett, elégedetlen is, mert még többet akar. Még több diplomát, esetleg külföldön állást, stb.

Az én szótáramban ezeknek az embereknek nem hinném, h valaha is lesz gyerekük. Természetesen a nőkről beszélek!:-) Elég önzők ahhoz, h gyereket szüljenek és lemondjanak egy időre a ilyesféle sikerről, a bombajó külsőről, stb. Mert valljuk be, mérhetetlenül nagyfokú önzetlenségre van szükség, ha gyereket vállalunk, pláne ha 2-3-at!! Nem szívesen mondanának le a posztjukról, mert akárhogy is nézzük, ha elmennek szülni, kiesnek a munkából, "elmegy mellettük a világ". Egy csomó minden változik a hónapok folyamán a mhen, stb. Utána pedig nehéz visszamenni, sok embert leírnak így is, aki a helyére került, kiderül, h "jobbnak" bizonyult nála, ecetera.

Pár éve volt ált.isk.i oszttalim, akkor még csak a kisfiam volt meg, frankón rosszul éreztem magam köztük, mondhatni marslakónak minimum, mert nem értették, h szülhetek ilyen fiatalon, mért nem építek karriert.:-((( Ők már a 2.diplomájukat kezdték, külföldi EU-s állások felé kacsintgattak ( lakás, több éve tartó biztos kapcsolattal, pasival mögöttük )Mondták, h még jó sok évig nem akarnak gyereket, még utazni akarnak, dolgozni, satöbbi. Ilyen szarul rég éreztem magam, mint akkor. És nem magamat sajnáltam, hanem őket, de nagyon, h fogalmuk sincs miből maradnak ki. Sztem nekik nem is lesz gyerekük, bár talán egyszer "benő a fejük lágya".

Én sem akarok itthon maradni örökké, mert már most is sokszor kivagyok, h nem éri elég inger az agyacskámat.:-) Nem azért szereztem diplomát, h háztartást vezessek, de tény, h a főszerep innentől kezdve a családé. Nem is tudok mást elképzelni, csakis 4 vagy 6 órás állást emellett. A tanítás épp megfelelne, szülés előtt tanítottam franciát, csak állást kéne találni majd!:-( Most hívtak vissza, de még nem megyek ( hivatalosan már nincs mh-em, lejárt a szerződésem ) De bármi megteszi, irodai munka, mittudomén, csak emberek között legyek és mást is csináljak az itthoni munkán kívül. Persze némi kihívással egybekötve!:-)