gazo2 Creative Commons License 2005.08.23 0 0 115
Tisztelt Levelezőtársaim!

Valóban, itt nem jelent meg a múlt napokban volt történésekről híradás. Másutt igen, jónéhány helyen, mint Petőfi Népe, baja.hu stb. Most pótolom az elmulasztottakat.

Körülbelül 1200 aláírás gyűlt a mai napig össze Pethő Attilánál, és vannak még kint levő ívek, talán jelenleg és összesen 200 aláírással. Vadász György Kossuth-, Ybl- és Steindl-díjas tervezőhöz kérés ment, hogy látogasson el Bajára, egy találkozóra. Ezt vállalta, és szeptember 8-át, csütörtöki napot jelölte meg, a koradélutáni órákat. Széll Péter polgármester a szokásos hétfői sajtótájékoztatón kérdésemre válaszolva elmondta, hogy az önkormányzatnak és a polgármesternek kevesebb beleszólási lehetősége van építéshatósági kérdésbe, mint azt a közvélemény feltételezi. Ha az épület egyébként megfelel az építéshatósági előírásoknak. Így épülhetett meg Baja belvárosában egy sereg a városképbe nem illő épület. Személyes véleménye szerint szívesebben látna a Szentháromság téri foghíjra egy másik másik homlokzatot. Amint elmondta, Barna György alpolgármester tárgyalt a tervezővel. (Hogy ennek a megbeszélésnek mi volt a tartalma, még nem került nyilvánosságra.)
A jelen pillanatban ennyit tudni. (Az előbbiekről beszámoltam a Petőfi Népe mai számában.)
Az aláírásokat lehet még akár 8-áig is gyűjteni. Nem kell az ívre személyi szám vagy egyéb azonosító jel, elegendő az aláírás és a lakcím. Jó érzés, hogy sokan érzik magukénak a városkép ügyét. Függetlenül attól, hogy a főtérhez harmonizálónak tartják-e a tervet vagy sem. A remény mindenesetre megvan, hogy a közvéleménynek jobban megfelelő homlokzat kerül a Szentháromság tér 8. alatti épületre.

Tisztelettel:
gazo2

(A nevem azért nem írom ki, mert volt, aki a baja.hu-n ezt erősen kifogásolta. Most pedig a személyeskedés helyett az ügyre kell koncentrálni.)