Ez nem tipikus utazási példa. Monor felé meg javulni fog az elővárosi közlekedés a jövőben.
Ennek mi köze ahhoz, hogy mennyi idő alatt jutok le Monorról Mezőcsátra?
Pl. úgy, hogy Bp-en nem egy, hanem fél órát kell majd arra a vonatra, amelyikre átszállsz.
Na ugye! A busszal utazóknak is át kell szállni. Akkor meg annyi erővel már a vonatra is átszállhatnak.
NEM, a busszal utazók sehová sem szállnak át, met a busz végig viszi őket Mezőcsát-Miskolc között, és betér az említett településekre.
Te buszról buszra való átszállást írtál. Azt hittem, hogy valaki busszal jön be Mezőcsátra a szomszéd faluból, és ott száll át a Miskolci járatra.
Ha meg a Búza téren való buszról buszra való átszállásról beszélsz, akkor az mennyiben különbözik a Tiszai pályaudvaron történő átszállástól? (Szerintem nem sokban.)
Minek Volán bérlet településen belül? Aki messze lakik az állomástól, az megy busszal,
Mióta ingyenes a Volán?
Nem ingyenes. Csak úgy gondoltam, hogy aki az állomás kközelében lakik, az a MÁV+MKV, aki meg az állomástól távol lakik, az meg a Volán+MKV kombinációt választja, ami olcsóbb is az előbbinél.
A VOLÁN+MKV bérlet az kevesebb, mint a VOLÁn+MÁV+MKV nem?
Amúgy meg a busz a Búza tér előtt is sok helyen megáll, és a központba tesz le, így akik a Diósgyőr felé mennek, azoknak kell egy MKV jegy.
Aki közel lakik az állomáshoz, az megy vonattal, aki távol, az meg busszal. De a jelenlegi menetrend azokat is buszra kényszeríti, akik amúgy vonattal mennének.
Te írtad azt, hogy régen sokan voltak, pedig át is kellett szállni.
De miért voltak akkor sokan? Tisztázd már ezt magadban előszőr.
Akkor még műkökött a rengeteg gyár, de múgy meg nem az a lényeg, hogy mennyien voltak, hanem az, hogy akkor az átszállás nem volt kifogás a vonat ellen. Ha meg olyan sokan voltak, akkor meg hogy fértek fel a másik vonatra, ami gondolom szintén zsúfolt volt?