muallim Creative Commons License 2005.08.23 0 0 9761

Mikor fogjátok már fel végre, hogy az óra szépen ketyeg a bányában, és az ő járása nem fog megváltozni attól, hogy bárki bárhonnan nézegeti.

Az Einstein féle reletivitáselv a látszatot írja le, nem a valóságot.

 

De jó lenne, ha lenne egy fix pont a világmindenségben, de jó lenne, ha lenne egy abszolut tér és idő. Nem gondolod, hogy olyan húrokat pengetsz, amelyek már rég elszakadtak, erről szólt a fizika 2000 éves fejlődése.

 

Bármely koordinátarendszer egyenértékű a fizikai leírásmód számára, ugyanazok a törvényszerűségek állapíthatók meg és mindegyik egyformán valós, mindegyikben 2+3=5 ugyanaz. Miért nem fogadod el, hogy ha egy eseményt megfigyelsz, az a Te rendszeredből nézve valós esemény, egy másik rendszerből nézve neki szintén valós. Ez csak azt jelenti, hogy az események téridőbeli léte nem egy abszolut, fix értékekből, hanem csak rendszerfüggő lehet.   Ez azt is jelenti, hogy egy eseményt nem vizsgálhatsz egy helyen és egy időben két rendszerből. Itt látom a tévedésed, hogy mindíg egy abszolut eseményetalonhoz viszonyítasz, amit fizikailag lehetetlen, egyhelyen és egyidőben ez a kettő nem létezhet.

Ugyanazt a mozgó és álló órát vagy rudakat nem tehedsz a rendszeredbe!

 

Előzmény: Astrojan (9739)