JesterRace Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1190

Az lenne a legjobb, de az nem lesz Soha már... (kényszeredett mosoly), legalábbis úgy néz ki. Én még mindig azt mondom, ha a Szent vér jön ki az Ősnemzés helyett, akkor... bár épp most jövök rá, hogy nem történhetett volna ez így. Bob már az Ősnemzésen is a GD mostani irányát vitte, Miki maradt a bevált formuláknál , bár az Amok lemezen igenis megújult. Viszont ez a megújulás már szinte homlokegyenest eltér a Bob féle romantikusabb vonaltól. A Szent vér inkább egy bikább Új sötét kor lemez, mind tematikájában, mind hangszerelésében, a GD meg Új sötét-Ezer világ, Ősnemzés hibrid , főleg az utolsó lemez hangulati dominanciájával (mínusz Matlári féle monumentalizmus). Csak míg az új sötéten tök jól működtek együtt a Bob féle slágerek (Tested íze, Sötét gy.) és a Miki féle himnuszok (Új sötét, KÁIN), addig az Ősnemzésen már nagyon széttart a két dolog (Utolsó tác, Ősnemzés vs. Álomtestvér).

Akárhogy csűröm-csavarom, egyre jobban úgy lkátszik, már nem csak emberileg, de zeneileg is voltak nézeteltérések.

 

Mindenesetre most, hogy már voltam mindkét utódcsapat  koncertjén, végérvényessé vált, hogy a "Nevergreen-jelenség" amiért kijártam a bulikra, az az utánozhatatlan baljós, sötét, szomorú de egyszerre erőtől duzzadó és felemelő érzés már csak emlék marad.

 

Egyébként a jövőben sztem a GD lesz a sikeresebb, Bobék sokkalta jobban menedzselik magukat, Miki mellé kéne egy szervezőbb arc, de hát nincs, ráadásul betegeskedik is,  remélem, látjuk még a színpadon.