Dulifuli Creative Commons License 2005.08.23 0 0 9748
Az a kérdés ezzel kapcsolatban, hogy mit jelent itt az, hogy "megtörténnek". Én eddig úgy gondoltam, hogy mindkét megfigyelő, a távoli és az együttmozgó, egyenértékű. Egyenértékű a valóságosság szempontjából. Tehát, az, hogy a távoli nem látja a beesést, nem szerez róla tudomást, az azt jelenti, hogy számára nem is történik meg. Hiszen semmilyen hatást nem tapasztalhat, ami abból származna.

Ez valóban metafizikai kérdés, ahogy Te is írtad. Nekem az a véleményem, hogy a különböző megfigyelők nem egyenértékűek. Az, hogy az egyik nem látja az eseményt, nem jelenti azt, hogy számára (vagy egyesek szerint az ő idejében) nem is történik meg. Már csak azért sem, mert az utolsó mondatod nem biztos, hogy igaz. Szerintem senki nem állíthatja, hogy minden lehetséges hatást ismer. Azt állítani, hogy ha nem látja, akkor számára nem is történik meg, ugyanolyan, mintha azt állítanád, hogy ha a Holdon tartanának egy koncertet, akkor az a földi megfigyelő számára meg sem történne, mert a Holdról nem jut el a hang a Földre. De mi ugyebár tudjuk, hogy van rá mód, hogy a Földre is közvetítsék a koncertet...
Előzmény: Callie (9635)