minimal Creative Commons License 2005.08.22 0 0 512

Nos, a költségek igen széles skálán mozognak, és rengeteg múlik azon, hogy mik az igényeid.

 

Könnyű belenyúlni a nagy költségekbe, de azért meg lehet fogni a kiadásokat. Megnézem Neked, hogy nekem mennyi volt a repjegyem (az otthon van), ami a Társaság Szigetekre szólt (Moorea->Huahine->Bora Bora->Tahiti). Szállást meg lehet úszni olcsóbban is, pl. Chez Nelson-nál Moorea-n kb. 2000 Ft-ot fizettem a szállásért egy éjszakára. Persze ez adott esetben mini kétszemélyes megosztott szobát jelent áram nélkül, hidegvizes tusoló 50 m-re volt. :o)

 

Eddig ok, azonban a kaja elég drága, csak a baguette olcsó. És a merülés, emléktárgyak, bicikli/robogó bérlés már jóval több... De érnek néha meglepetések, pl. egy "fancy" bárban Bora-n nem voltak drágábbak a koktélok, mint itthon.

 

Javaslom, hogy rendeld meg a Lonely Planet South Pacific c. könyvét, mert az gyakorlatilag lefedi a déli országokat Vanuatu-tól Húsvét Szigetig, és ezeket a nagyon lényeges infókat kinyered. Mondanám, hogy Cook's jobb, Fiji is szenzációs lehet amellett, hogy a térség legolcsóbb országa... de nem beszéllek le Polinéziáról, engem se lehetett volna megakadályozni, hogy azt is meglátogassam. :o)

 

 

Előzmény: csindu (511)