ballib_a Creative Commons License 2005.08.22 0 0 473
"Sózzák a földjeiket a zsidó telepesek


Ismét megkezdődött ma reggel a gázai zsidó telepek kiürítése. A hadműveletet az izraeli hadsereg péntek este függesztette fel egy napra - a sabbat miatt.

A katifi telepesek már hajnalban készülődtek. Szalmabálákat, autógumikat, hűtőgépeket, kukákat hordtak a 430 fős telep bejáratához, hogy a katonák bejutását megnehezítsék. A barikádot reggel 9-kor a telepesek lelocsolták benzinnel és meggyújtották.

A hadsereg kívülről kezdte oltani a lángokat. A páncélosok nem várták meg, amíg kialszik a tűz. Átvágtak a lángok között, és benyomultak Katifba. Komoly ellenállásba azonban nem ütköztek, csupán néhány lézengő telepest találtak. Őket, a fényképészek legnagyobb örömére inkább az érdekelte, hogy melyik szeméttárolót érdemes még felgyújtani.

Katif mellett még két gázai telepet kell kiüríteni. "A Gázai Övezet kiürítésével hétfő estig akarunk végezni, utána a hátralévő két ciszjordániai telep következik" - összegzett Ariel Sharon. Közben a már kiürített telepeken a hadsereg nekilátott a házak lerombolásának. Sok telepes maga gyújtotta fel a házát.

A legtöbben még a földjeiket is beszórták sóval, hogy a betelepülő palesztinoknak semmi se maradjon.

"