kilenctizenegy Creative Commons License 2005.08.19 0 0 3383

"Az uránban még én is látok fantáziát, de azért én is megdöbbentem a felvételeket látva, mikor az afrikai tengerparton előkerültek a hordókban elsüllyesztett radioaktív hulladékok."

 

Már ne haragudj a hasonlatért, de ez olyan, mint ha őseink elvetették volna a tűz használatát, csak mert egyesek gyújtogattak.

 

Prognózisom:

 

Ha csak valamilyen csoda folytán nem omlik össze az olajár (nem fog), akkor két-három éven belül új atomerőművek tucatjainak építését kezdik meg a fejlett világban:

 

Az USA-ban azért, mert a Bush-adminisztráció kezdi felismerni az olajimport-függés nemzetbiztonsági kockázatát.

 

Németországban azért, mert a szeptemberi választások kisöprik a hatalomból a zöldidiótákat és Merkel kancellár végrehajtja a CDU energiaprogramját.

 

Franciaországban azért, mert eddig is az atomenergiára alapoztak, az olaj és gáz pedig évről-évre drágul, semmi okuk a váltásra.

 

Nagy-Británniában azért, mert felismerik, hogy a hazai olaj fogytával az USÁ-hoz hasonló importfüggésbe kerülnének.

 

Japánban azért, mert az erőforrás-hiányos gazdaságuk különösen érzékeny az olajárakra és rettegnek a gazdasági stagnálástól.

 

Kínában azért, mert az energiaigények növekedése elképesztő mértékű, és nincs olajuk, gázuk.

 

Indiában azért, mert pár év lemaradással ugyanaz fog lejátszódni náluk, mint Kínában.

 

A felsorolt országok a jelen és közeljövő legnagyobb energiafogyasztói.

 

Ha nincs valami döntő technológiai áttörés, akkor a jövő az uráné, és majd a gyerekeink, unokáink kitalálják, mi jön, ha az urán is elfogy.

Előzmény: hubab (3377)