MaCS Creative Commons License 1998.07.16 0 0 6
Halihó!

Ez az ámerikás PC-dolog egy kissé röhejes. Úgy két éve egy amerikai ügyvéd ismerősöm küldött egy rövid listát a már általa is eltúlzottnak vélt esetekről. Csak úgy fejből néhány közülük:

Férfi a vele egy beosztásban lévő kolléganőjének virágot visz a születésnapjára. A nő feljelenti, mivel ezzel a figura szerinte domináns hím szerepét akarta hangsúlyozni. Az ürgét azonnal kirúgják, a bíróság pénzbüntetésre (1-2e USD) és nyilvános bocsánatkérésre kötelezi.

Főnök megdícséri a titkárnő csinos ruháját. Feljelentés a cég ellen, főnök röpül, a cég fizet pár 10e USD kártérítést.

A lexebb: főnök a saját irodájában az asztalon nyitva hagy egy magazint. Nem szexújság, sima képes lap. A magazin egy olyan lapnál marad nyitva, ahol az egyik oldalon egy utazási iroda hirdetésén egy bikinis lány látható. A titkárnő ezt meglátja, és rohan a bíróságra. Főnök röpül, a cég 1millió dollárt fizet!!!!!!!

Ma az USÁ-ban szexuális zaklatásnak minősülhet még egy vacsorameghívás, bármilyen bók, udvarlás kezdeményezése előzetes beleegyezés nélkül (!!!) és általában minden, ami arra utal, hogy valaki férfi vagy nő.
Erről odakint egy könyv is megjelent, a címe valami ilyesmi: Az udvarlás politikailag helyes (political correct) módja. Először sokan azt hitték, hogy ez egy humoros írás, és valóban viccesnek, bár kicsit blődnek tartották. Aztán kiderület, hogy véresen komoly, és igazságügyi szakemberek állították össze. Ki is osztották az összes külföldről érkező vezető beosztású fickónak miheztartás végett.

No, erről mostanra ennyit.

Üdv: MaCS