marczipán
2005.08.18
|
|
0 0
1943
|
Szia Ekasa !
Szines kanyon: valóban nem szabad(na) kihagyni, valóban megerőltető! Januárban voltam, akkor csak 30 C fok volt. Most olyan 50 körül lehet. Voltak akik eljöttek és mikor meglátták hova kell lemenni, a terepjárónál maradtak, idősebbek, fiatalabbak egyaránt. Masszív cipő fontos, mászni kell, ugrálni sziklákról, egy helyen pedig a smirglihez hasonlatos sziklában egy lyukon keresztül lefelé csúszni. Első látásra azt hittem bele sem férek a lyukba, pedig "csak" 70 kg vagyok, végül nálam testesebbek is átfértek rajta. A végén a teprepjárókhoz nagyon keskeny, nagyon meredek sziklaösvényen kell egy teknőből felmászni, melynek egyik oldala a tátongó mélység. Itt nagyon nem mindegy hova és hogyan lépsz!
Senki kedvét nem akarom elvenni, de sajnos az idegenvezetők nem készítik fel kellően az utasokat (gondolom nem véletlenül!!) , így csak ott derül ki, mire is fizettél ki 75 dollárt, ami ugye kidobott pénz, ha mégsem mész le a kanyonba. Hozzáteszem még a terepjáró sem olyan amilyenek itthon száguldoznak. Teljesen zárt, alig lehet kilátni belőle, a menetiránnyal egy vonalban a két oldalán alacsony fapadok vannak, úgy ülsz, mintha guggolnál. Érdemes a vezető mögé ülni, ott kevésbé ráz :-))
Ha mindezt bevállalod, óriási élményben lesz részed !!!
Ras Mohadmed: most voltam júliusban hajóval, csak ajánlani tudom. Nagyszerű út volt!
Hát egyelőre ennyi!
Szép nyarat: Marczipán
|
Előzmény: ekasa (1940)
|
|