And67 Creative Commons License 1998.07.16 0 0 3
Ferfi!
A cukrászdás példa IMHO nem minősül büntetendő szexuális zaklatásnak, mivel az a munkahelyi kapcsolatokra vonatkozik. Persze ha egyébként éppen a beosztottad a cukrászdában kiszemelt lány, megint más a "tényálladék".
Igazad van, az egész kérdéskör azért nehezen megfogható, mert nem csak a tettlegesség (kézrátétel) minősülhet zaklatásnak, hanem a beszéd is, sőt a metakommunikáció is. Bizonyítani nehéz a vádakat, de védekezni is ellene. Hogyan magyarázod meg, hogy te nem "úgy" néztél a kolleginára.
Ráadásul az általános értelmezés szerint az egész szabályozás a férfiak fékentartására született, miközben fordított is lehet a szereposztás. Én olyan helyen dolgozok, ahol a férfiak öltözködését (sötét öltöny, nyakkendő) senki sem mondhatja kihívónak. Bezzeg egyes csajok! Némelyik látványa jobban hátráltat a munkában, mint a Törzsasztal. Elvileg ha csak erősebben ránézek, már azt kockáztatom, hogy feljelenthet, pedig szerintem kihívó öltözékével ő volt a kezdeményező.

Egyetértek Zakkal, néhány kivételtől eltekintve a nők nem veszik helyből szexuális zaklatásnak a finom célzásokat, bókokat.