netizen Creative Commons License 2005.08.16 0 0 3331
Pont ezért fog a M$ gyõzni a .NET-tel és fogja a Longhorn szép lassan kinyirni az OpenGL-t is, megölve ezzel az amúgy sem túlfejlett *nixos játék/desktop piacot. Énezt nagyon nemígy látom. A háztartásokból a jövőre debütáló next generation konzolok okán szépen lassan, 2-3 éven belül kiszorul majd a PC. Ezek a nexgen konzolok már elég fejlettek ahhoz, hogy az átlagember teljeskörű informatikai igényeit is kielégítsék a játékok futtatása mellett.

az apple most nyitott a nagyvállalati szektor felé is, nos pont épp az a baj, hogy ennek a szektornak a vita szinte semmit sem nyújt: ez a szektor 1-2 éve tért át a windows2000/2003 rendszerekre és állította át belső ügyvitelét sap vagy oracle alapokra (java dominancia, sic(!)) A windows2000 support elkaszálása ellenére a vállalati szektorban a windows xp eladások siralmasan állnak, no nem a lustaság miatt, hanem bizony kellemetlen inkompatibilitási ügyek lépnek már fel egy ennyire szofisztikált környezetben. mivel kb 2005-2006 lesz a köv nagy beruházási boom éve, bizony bizony, mivel az OSX-en jól futnak a java-s dolgok, és az osx natívan tartalmaz adatbányászati technikákat amik segítik az egy gépen mostanára átlagosan 30-60GByte-ra rúgó adatkupac kezelését, bizony mondom, lesz itt verseny.

A .net-et leírni nem akarom, roppant vitális az in-house kisalkalmazások fejlesztésére, de a nagy jelentős és integrált rendszerek .net migrációja jelenleg nem várható.
Előzmény: lcoder (3328)