Alban.hu Creative Commons License 2005.08.15 0 0 19

Na most magadnak mondtál ellent. Ha semmit se tudsz meg a bankszámláról, akkor nem mindegy, hogy mások is megnézhetik? Megaztán a pillanatnyi anyagi helyzet elég csalóka, mert nálunk is egész másképp néz ki a számla 19-én, mint mondjuk 21-én.

De amikor nekem a vállalkozó azt mondja, azért nem fizet mert most épp nincs pénzem, vagy már átutaltam, nem érkezett meg, nahááááááát, akkor szívesen belenéznék a számlájába...

A mérlegadatok sajnos - hm - nem túl jók. Pont a link cégeket nem tudod azzal kiszűrni, hogy 2003-ban miyen volt a mérlegük. Valszeg nullszaldós. Pláne baj van, ha ennél újabb a cég. Ráadásul egyes cégeknek nincs meg a mérlegük sehol sem. Amúgy a legtöbb kárt - nekem is - azok a cégek okozzák, amelyek jól fejlődnek, szépen rendesen gyarapodnak, évekig dolgozol velük gond nélkül, aztán egyszerre nem fizet, de megnyugtat, hogy csak a fejlődéshez kell a pénz, amint beérik a dolog, fizet. Aztán vagy tönkremegy bele ténylegesen, vagy tönkremegy a cég, de a tulajnak - az egyiknek - új cége lesz. De jó is lenne, ha ezeket a cégeket valahogy ki lehetne szűrni. Nem vezetnék meg az olyan szerencsétlen hülyéket, mint amilyen én vagyok.

De az is tetszett, hogy ez póker lenne. Nem tudom mit szólna a beíró, ha azt mondaná a főnöke: bocs, most nincs bér, mert vesztettem a játékban, az ellenfél nyert, most nála van fizetés. De az is tetszene, amikor a gazdaság minden szereplője kivonul a piacról, mert így már nem olyan izgi a dolog:-) Aztán meg éhenhalnak???

Amúgy a banktitok feloldása nem szükséges ehhez a forradalomhoz, bőven elég az adótitoké - abból is megtudom, hogy mennyire link a cég - illetve elég, ha minden számlaforgalom átmegy a központi elszámolóházon - GIRO - és az leveszi az x %-ot minden további kérdés nélkül.

Ezzel megoldottuk a legfőbb problémát, a többi oké?

 

Előzmény: BELABACSI (18)