lcoder Creative Commons License 2005.08.15 0 0 3241
drága polgárom nem Kína gonosz meg a fejlődő országok, hanem te vagy nem rentábilis a jóléti rendszered miatt.
A globalizáció elõtt teljesen rentábilis volt Nyugat-Európa, úgy 40 évig.

Kis hazánkban 40 évig cuculizmus volt. Ezért:
a) hirközlési ipart grundolni
Mivel nálunk politikai okokból még a telefonhálózatot sem nagyon fejlesztették.

b) számítógépet gyártani
Az cuculizmusban bizony gyártottunk számítógépet. Sõt, volt teljesen önálló, magyar fejlesztésû mikroszámítógép is (homelab sorozat). Más kérdés hogy a rendszer finoman szólva nem kedvezett ennek, ráadásul a cuculizmusban jó ideig a kibernetika kapitalista áltudomány jelszóval nem nagyon foglalkoztak ezzel a területtel, amikor meg igen akkor a többi cuculista országgal kooperációban gyártottuk az ESZR/MSZR gépeket amik amerikai (IBM, PDP) gépek klónjai voltak cuculista alkatrészekbõl összerakva. Pl. bolgár merevlemez, ne tudd meg...

c) gépkocsikat kifejleszteni és gyártani
Teherautógyár speciel volt, meg autóbusz (a béketáboron belül nem is volt rossz az Ikarus, már kérdés hogy ma már nem versenyképes)

a szemtelen kis ázsiaiak 15-20 év alatt ezt megtanulták, és mamár a saját designjaikat árulják.
A szemtelen kis ázsiaiak önerejükbõl ma sem tudnának gyártani nyúlketrecnél összetettebb dolgokat ha az amcsik, nyugatnémetek és a többi balek országból a befektetõk nem viszik oda a technológiájukat.

Az tény hogy ha csak magyarország zárná be a piacát az nem segítene. De ha európa és amerika csinálna egy közös kereskedelmi övezetet és ebbõl kizárnák ázsiát az megoldaná a kérdést.
Előzmény: netizen (3227)