netizen Creative Commons License 2005.08.14 0 0 3238
EP Nógrádi György mondotta volt, hogy 6-7 évvel ezelőtt mi is bekapaszkodhattunk volna a kínai piacra termékekkel, csak a bölcs magyar politika nem ezzel volt elfoglalva. Ma is lehet(ne), csak mamár a kínai piacon a termékbevezetés/hirdetés költségeit nem tudjuk kiköhögni. knai tvben főműsoridőben a reklám másodperc díj ugyanis 1mUSD körül mozog. A kérdéses országokba ázsia + fejlődő gyakorlatilag bármit és bermekkora mennyiségben expartálhatsz.. Ja, hogy nem tudsz versenyképes áron? - hát coki van..

nem lustaságról van szó, hanem arról, hogy
- 3 millió ember tart el 6 milliót vs kínában a lakosság 70%-a így vagy úgy de dolgozik
- a bürokrácia olyan amilyen
- rosszul szervezzük a munkafolyamatainkat/termelésünket, inhatékony, inkompetens az egész (pl. mi a fasznak annyi búzát vetni, ha tudható, hogy egy csomó felesleg lesz, s.i.t.)
- mindenki szarik bele, hogy mi lesz...

azon is érdemes elgondolkodni, hogy budapesten gyakorlatilag egész naposak a dugók. em hiszem el, hogy 600 ezer árubeszerző, üzletkötő, árufuvarozó volna minden nap úton.

az a kínai embertömeg aki téget kicsinál, tán ha 100-150 millió. és egyébként az is a mi sarunk, mert mi nyúltunk bele az ő köreikbe az ópiumháborúkkal, meg piacnyitási kényszerrel..
Előzmény: Első Polgár (3231)