Első Polgár Creative Commons License 2005.08.14 0 0 3223
Az a baj, hogy itt világosan kell látni, ők nem ellopják a munkahelyeinket, hanem mi elegánsan odaadjuk nekik, úgy is lehet mondani, nincs erőszak, mi lefekszünk velük, és közben élvezzük.
Igen, igen, amit en kifogasolok, az a reciprocitas hianya. protekcionista gazdasagokkal szemben nem szabad megnyitnunk a gazdsagunkat. Ha igy ra tudjuk kenyszeriteni oket a nyitasra, akkor talan eloallhat valami jelenleginel jobb, de szuboptimalis allapot. En ugy gondolom, hogy a kinaiak es vietnamiak reszerol nem fair az, hogy elvezik a szabad piac minden elonyet, de a kockazatokat nem vallaljak ( pl volatilis deviza es tokepiacok, verseny a kulfoldi termekekkel, jovedelmi kulonbsegekbol fakado belso feszultsegek ). Ami persze reszukrol nagyon okos es helyes dolog.

Szerintem az tökmindegy, hogy a Nyugat húsz év múlva omlik össze, a Távol-Kelet meg negyven év múlva, vagy fordítva.
Nem, szerintem az eletunk mulik azon, hogy a vegsokig legyen hozzaferesunk az eroforrasokhoz. Ugyanis ha a jovo olajpotlo technologiai nem biztositanak annyi energiat szamunkra, mint az olaj (amire jo esely van), akkor az emberiseg letszama csokkeni fog. A maradek eletszinvonala is csokkenni fog. Az fog a legjobban szenvedni, aki a legszarabb helyzetben van (Afrika ). Az fogja legjobban tulelni, akinek a legfeljetteb ipari bazisa es tartalek eroforrasa van. Tehat nem az oroszlannal kell gyorsabbnak lenni, hanem csak a masik futonal.
Előzmény: Törölt nick (3220)