laszlo37 Creative Commons License 2005.08.13 0 0 46

:-) Lényegében egyetértünk.

Ps:

Ehhez képest nüansznyi eltérések, hogy:

1/ szerintem Medgyessy megbűnhődött. 98 óta ő az első effektíve bukott miniszterelnök, és sajnálnám, ha:

2/ Ez a(z eddig páratlan) alkalom (hogy kiderült a voluntarista gauzdaságpolitikának van határa) nem arra használódnék, hogy a pártok érdemi kérdésekről is :-) érdemben beszélni kezdjenek. A négypártit is ilyen alkalomnak vélem (de az alapvető konszenzus érdekében, ok, lehet, hogy tévedek.) :-)

3/ Annak, hogy a pártok mit firklálnak a plakátokra - nagyon bő keretek között (ilyen keret pld, hogy lehetőleg ne azt hirdessék, hogy felülvizsgáljuk a privatizációt, de ezt nem is teszik nálunk szerencsére) - tényleg nincs jelentősége. Ez is szinte konszenzus köztünk. :-)

4/ Arról lenne vitám Veled, ha érdekel a téma, hogy egyami pénzügyileg nem a legstabilabb iországban (vö. 17-es hozzászólásod) szerencsés-e, sőt felelős magatartás-e, ha az egymást (előbb utóbb) váltó pártok a legalapvetőbb gazdaságpolitikai célokban sem hajlandók egyetérteni.

Szerintem sem az aláírással, sem a megtagadásával (önmagában) nem lehet választást nyerni, egy deklaráció pedig kölcsönösen (és ezért szerencsés módon) szűkítené a demagógia mozgásterét.

Előzmény: Első Polgár (45)