Barbabianka Creative Commons License 2005.08.11 0 0 91
Adria 2005/5

Célunk volt Kaprija védett öble. Ez egy kis sziget a Kornátok déli csücskétöl ca. 30 km-re.

Este 7 körül be is horgonyoztunk. Fél óra múlva kezdett beborulni az ég.Estére korom fekete lett. Hajnalig villámlott körbe a tenger felett. Azt hittem leszakad úgy dörgött, de megusztuk egy 10 perces záporral. Mivel odakint még vadul hullámzott a tenger nem mentünk aznap tovább. Söt dözsöltünk még három napot. Fürödtünk, dumáltunk, jókat ettünk és esténként kijártunk vörösborozni a városba a bocival. A harmadik nap délutánjára már egészen megnyugodott a tenger igy a negyedik nap kora reggel indultunk vissza Brbinjba. Teljesen sima tengeren 3 órás úttal felérkeztünk a bójákhoz.

Az idö érezhetöen megnyugodott, kellemes meleg lett az öböl vize, megfogtuk a bóját, lenyeltem a vezetésért járó sörömet és becsobbantam a vízbe Éva meg utánam. Aznap este nagy fözés volt a hajón.  Második este kimentünk a kocsmába halat vacsorázni.(Éva nem akart úgy hazamenni, hogy nem evett halat a tengeren. amit én fogtam azt vissza dobtuk.)

Három nap lötyögés, fürdés után újra irány a Gödör. Itt már kitört az igazi nyár. 38C és hétágról sütött a nap. Még volt három teljes napunk a nagy ugrásig.

Ki is használtuk a meleget fürödtünk ettünk ittunk dumcsiztunk a szomszédokkal elmentünk csavarogni a szomszéd öbölbe a bocival.

Hétfötöl szerdáig élvezhettük a meleget azután csütörtökön 7 kor elindultunk ujra Umag felé. GPS szerint 127 km. Fél 12.re értünk oda.

Kidaruztuk a hajót majd tisztára mostuk. este 9-re lettünk készen. Zuhanyozás után még elmentünk a Marina éttermébe vacsorázni. Péntek reggel ca. 7-kor elindultunk hazafelé. Megállás nélkül éjfélig vezettem a buszt. Éjjel fél egykor zuhantunk be az

ágyba.

Az utolsó három kép a szerzö, felesége Éva, és Vagabund már összecsomagolva

Üdv

bb