Mumu Creative Commons License 2005.08.11 0 0 425

Mindig,Morus idejeben is manipulatalk,csak maskepen. A nemzet ertelmetol fugg (az egesz nivoja mindig a szellemileg  legigenytelenebb also retege ) mennyire,mivel es foleg hogy lehet manipulalni.

Persze ,ha Erdelybe (az en oshazam) atmegy egy szimpatikus ,jol kinezo negyvenes aki ugy beszel mint a hallgato szeretne,ha kell kolbaszt tolt,focizik egy szerenyebb csapatba, szellemes,akkor egesz biztosan igaza van. Aztan miutan nalunk erzelmi (soha sem ertelmi ) politikat folytatnak csak az azzonali, lepes ertheto hoszabb stragiak atgondolasara vagy ertekelesere nincs ido most vagyunk ra emotivek.

Aztan ha az az ellovas nem vesszi (tudatosan vagy  legtobbszor ignoranciajaval ) azzok a "semmisegeket" mint a nemzetkozi jogallas, harmonizalsa az ujonan festett EU-ban, ha csak a dumara gondolhat,mi megtehetunk mindent amit akarunk jellszoval (ezzel butitjak a legtobb embert a vilagba ) akkor egy felelos minsizterelnok barmilyne orszagba tul ovatos vagy akar ellenszenves akadalyoskodonak tunik. Persze muveszunk nem hallgatta Kover Laszlo elvtarsat  ugyancsak a Fidesz bolsevik partbol,aki (miutan szemelyes ellenszenvel all Patrubany-al szemben ) igencsak oda mondogatta Zentan a magaet a eflallitott kerdesekkel szemben. Az sem nagy titok az ismert korokon belul hogy bizony  bzony igencsak ovatosan alltak a fideszek is a referendumhoz addig mig visszanem jott egyik  megerdemelt utjarol a Vezer es felemelve kezet Erdelyre mutatott...

Mindjart megvillagosodott merre van az ut..az igazsag es hogy kell manipulalni.

Az mar maslapra tartozik hogy uyganb megnyerte aze rdelyi magyrok nagy tobbsegenek ujabb szimpatiajat (onnan en is ugy gondolkoznek mint a festod ) de tobb szkeptikus szvazot vesztett el mint amenyi ugynevezett hazafias baloldalitnyert meg ,az orszagban. ..Meg ah most meg-ugy mint 2002-ben a velemynkutatok eremenyei ezt meg nem mutajuk.

On verra

Előzmény: szilencium (424)