Üdv a topiklakóknak!
Csak azért, hogy ne csak a halászlé legyen a szőnyegen(...:}}} de szép képzavar),
az általam legutóbb gyártott müsor 2 főre ( kisétkűek vagyunk..):
- 1 szelet ponty
-2 szelet csuka ( a múltkor afr. harcsa volt, az szerintem jobb volt)
Kicsontozva, ( mondjuk a csuka ugye macerás, de a z a.h. se sokkal különb), aztán felkockázva kb. 2 centisre. Besóz, hűtöbe, holnap lesz a kaja.
A csontok, bőrke ( az afrikait alig lehet nyiszatolni, pedig késeim azért vannak)
bele kb. 2 deci vízbe, apróra vágott fél fej vöröshagymával.
Szép lassan rotyogtatva főzni vagy 2 órát fedő alatt, a párolgást fehérborral pótolni ( bár a vörösborral lehet, hogy jobb, a múltkor az volt). Most egy pici levél zsályát is beleraktam, nem rontotta el. Ja, még egész borsot is raktam az elején.
Elkészült a lé, ha valaki mazochista, a csontokról lebányászhatja a dolgokat, de ez a legjobb módja a szálkák visszacsempészésének..:}}}.
Ezután ( nekem jóféle vastag vasból készült edényeim vannak ilyesmire) forró zsírban(!) átforgatom a kockázott halakat ( úgy vettem észre, a csukát mintha előbb kellett volna beletenni, de nem volt vészes), aztán a hal ki a zsírból, a hagyma másik felét bele, megpirítani kicsit, aztán egy paprika, paradicsom apróra vágva.
Amikor kicsit párolódott, bele a halat, meg az alaplét.
Ja, pirospaprika is kell, persze ne legyen odaégetve.
A rotyogtatás közben valamikor darálok rá egy kis borsot, meg bort is hozzá, ha
kell ( kell), aztán tejföllel összeforralva.
Közben elkészült a túrós csusza, amit az előfűtött ovális kőtányéron sürgösen
nyakonönt a halprodukcióval, és hamm.