Inspector Gadget Creative Commons License 2005.08.11 0 0 25

Még egy: a panel abban az időben "luxus" volt, a legmodernebb, összkomfortos lakásfajta a városokban. A századfordulós belvárosi házak már akkor is nagyon el voltak öregedve, nagyon keveset költöttek a karbantartásukra (még csak nem is a felújításukra), romos házak aládúcolt emeletekkel, valódi szegénygettók (slum-ök), stb. alakultak ki. A legtöbb ilyen lakásban a folyosó végén volt egy közös vécé, fürdőszoba meg csak kevésben volt. A fűtés is környezetszennyező és egészségkárosító módon volt ezekben megoldva (fa, szén, olajtüzelésű kályhák), míg a panelban már akkor ott volt a távfűtés vagy a gáz.

 

Valamelyik kretén kitalálta mégis (a rendszerváltás után), hogy (Bpesten) a belvárosi lakás az úri, a polgári, így az akkor is egy családi ház értékével vetekszik, ha szmogfelhőben úszik az épület (kikandikáló, lepotyogó tégladarabokkal...), a falát körbehugyozzák a hajléktalanok, és 2 lépésenként telepítenek biológiai aknákat a kutyák. A járda szélén parkoló kocsiktól meg nem lehet közlekedni a járdán.

A panel is szar lett mára, az kétségtelen, a magas rezsiköltségekkel, az elmulasztott felújításokkal és az ott élők többségének rossz szociális helyzete miatt. De akkor sem fair, hogy a panel max. 10-12M-t ér (még akkor is, ha kevésbé forgalmas, parkos helyen van), a belvárosi lakás meg 20M-t vagy többet.

Előzmény: lakos (22)