Kele64pisti Creative Commons License 2005.08.08 0 0 2539
Sorry, rátenyereltem a billentyüzetre..
Szóval a szervezésben voltak hiányosságok, de ezek szerintem elhanyagolhatóak voltak. Szerintem érezhetően több volt a biztonsággal foglalkozó rendőr és katona - kell is a mai időkben - de minden szervező kulturáltan végezte feladatát. Talán a sajtóközpontban volt nevetséges, hogy 2 vagy 3 pc volt internettel, de pld levelezőprogi nem volt telepítve. Azt tanácsolták, hogy freemail-os vagy egyéb weben elérhető cimről küldjétk el anyagaikat az emberek.
A sajtóállványokon lévő szombati harcról irtam, vasárnap viszont elég volt a hely.
A pénteki sajtónapon is aránylag sokáig és messzemenően udvariasan bántak velünk a szervezők és sajtósok.

A keritésről annyit, hogy hivatkozni lehet STANAG szabványra, de azt egyetlen NATO tag sem tartotta be tapasztalataim alapján - legalább a sajtósoknál. Itt lehetett vona egyszerű derékig érő valami müanyag kordon. Aki átlépi attól sajtókitüző el, karkötő le és kitiltva. Más országokban láttam már ilyet sokszor. A sajtóállásnál egy toy-toy jó lett volna, hiszen elég messze voltak az illemhelyek. Ez megint rutintalanság és kultúra kérdése.

A helyi és HM sajtósok, rendezők, szervezők kedvesek voltak, de sokszor tanácstalanok.
A sajtóállásnál az emelvénynél szombaton az egyik hölgy kisérő fél nap alatt kapott pld. széket, hogy ne kelljen operált lábával végigállni a rendezvényt.

Azt sem értettem, hogy szombaton a 70ezer embert hogy a fenébe lehetett volna fél óra alatt eltüntetni a bázisról, mikor a dinamikus bemutató + palikék müsora véget ért.

No ennyi kisebb problémát láttam. Szerintem elenyésző kis gondok ezek, de egyeseknek okozhattak problémát.

üdv. Kele

no ennek ellenére