Mumu Creative Commons License 2005.08.07 0 0 417

Nehogy mar azt higyed hogy az ingem nincs kozelebb a mas ingenel !

Csak hogy  itt a magyarok serelmeit masok kepviselik ,egyesek  csak azt, sot bantoan egyoldaluan.Semmit sem gyulolok jobban mint a dolgok egyoldalu magyarazatat: hiszen ez vezetett mindig a nagy metakommunikacios hibakig...sezzek legtobbszor a mi vesztunket hoztak amgukkal..Ha nem is igy hivtak regebben ezzeket a hibakat  megis ez volt a legtobb haboru,uldoztetes oka.

Hogy  egy kozosseg,akar egy nemzet, udvozoljon szuksege van eppen ugy mint az egyenek egy bizonyos jutekonysagra,legalabb ugyanannak a mercenek az alkalmazasara sajat magaval szemben mint az idegennel szembe . Az erkolcsi eroseg a sajat ugyunk biztos igaznak tartasa ,magabiztosagunk csak akkor lehetseges ha nem mint egy elmaradott nep,elkepzeleseben csak sajat magat kenyzserul  vedenie es igy maganak messzemeno licencet adnia arra amit masnal elitel.

Azzontul az universalis hajlandosag a tortenelmet sajat szemszogbol atirni sajat tetteinket mindenkepen pozitivnek kinyilatkoztatni es eltuntetni azzokat a serteseket amit mi teszunk masoknak az a kovetkezo generacioval szemben is bun,mert   egy torz tovabbadasat a valosagnak adja es noveli a veszelyt a tovabbi arbitrariumra.

Skandinav tanulsag,a sokoldalu megvilagitasa a tortenelmi esemenyeknek,a targyilagos tortenet iras es ezzel a nemzet tobbsegenek realis,jozan hozzaallasa a sajat  multjahoz,az ellenfelei multjahoz es a kepeseg ezzekkel a nem megvalaszthato szomszedokkal meszebbi partnerekkel-kortarsakkal  valo tovabbi   es kesobbi egyutteles..

Az en szerepemet itt a vitak dinamikaja hataroza meg.Eszrevetted-e hogy egy vitaba ha valaki egy szelsosegesebb vagy egyoldalu nezetet kepvisel a masik ,a vitapartnerre ohatatlanul  kihelyezkedik a masik extrem pontra ,hogy ellensulyoza a szubjektiv vagy nem komplekt  allitast ?

MNiutan itt  tarsaim legtobbje a magyar allaspontot keopvislei es csak azt,kenytelen vagyok a masik oldaltis legalbb is megemliteni

 

Előzmény: -Survivor (416)