skaloz Creative Commons License 2005.08.07 0 0 7759

nzmark!

 

Sajnos gyártónként nem lehet szelektálni, egyértelműen kimondani, hogy jó vagy rossz. Mindig az adott makettet kell nézni, mert lehetnek "melléfogások" mindkét irányban. Van igen jó Airfix makett, és van nagyon rossz Hasewaga is. Igaz, hogy nem ez a jellemző, de van. A Revell és az Italeri, valamint az Academy az utóbbi időben nagyon jó maketteket gyárt, ha új a szerszám. Sajna vannak újracsomagolások is, no itt már bele lehet futni meglepetésekbe. Természetesen a Tamiya, Fujimi, Hasegawa, Dragon általában nagyon jó minőséget gyárt, de ennek, és földrajzi elhelyezkedésüknek megvan az ára. De lehet akár a szovjet utódállamok gyártóinál is igen magas színvonalú (és főleg ritka!) makettekre bukkanni.

 

A problémád kezeléséhez ajánlanám olyan makettboltokban körülnézni, ahol szóba állnak az emberrel, tanácsot is tudnak adni, esetleg kibontják a dobozt, hogy megnézhesd. Ahol ezt megengedik, ott tutira mehetsz, hogy nem fogsz csalódni.

 

Egyébként nézz körül a makettező oldalakon (itt, Fabulis, Makettinfo stb.) vagy a makettező újságokban (most a Pro Modell van csak, de korábban létezett a Modell és Makett, ezek régebbi számaiban nagyon sok hasznos infot találsz konkrét makettekre is).

 

Sok sikert az újrakezdéshez: Kalóz

Előzmény: _nzmark (7757)