Transit'92 Creative Commons License 2005.08.06 0 0 574

Szeva mindenkinek!

Transit91

Biztos, hogy össze lehet hozni, mert már láttam énfajta transitba e.emelőt. De a mechanikát nemhiszem, hogy cserélned kellene. Szerintem nem lesz könnyű feladat bontóban motort meg mindent találnod. Legalábbis felénk ilyen féle cuccok ritkán fordulnak elő. Ha nem jönn össze, azért szerintem érdeklődj utánna az univerzális beszerelőkészletnek. Én azt akarom berakatni majd, csak még nincs meg rá a keret. Krómakszék 40e körül mondták, mikor én kérdeztem, Szombathelyen egy autóelektro cégnél 30e-ért csinálnák meg. Amúgy a komplett készletet úgytudom 10en pár ezer pénzért meg lehet venni.

Én a kapcsolókon gondolkozom sokat, hogy hova tegyem. Mert a műszerfalra nem nagyon szimpi. Van egy elképzelésem, csak nem biztos, hogy összejön.

Az olajat köszi. Még nem vettem, de a héten már cserélnem kell.

A hangszóró az ajtóban jó ötlet. Jobban szól mint a gyári helyén?

Kiváncsí vagyok a műszivilágításodra? Egyszer én is akartam, de aztán hagytam a gyári ződet.

Trafo2000

Ott kell elkezdenem majd az utánnajárást én is úgy gondolom, igaz 20e alatt elő sem veszik a Tech-gépet. De valószínű muszáj lesz.

Gázpedál problémád neked is volt? Szerinted is azzal lehet a baj?

Előre is köszönöm a képeket.

CeltiC

A kipörgésgátló (Transitoknál BTCS) nem diffizár. Vagy mégis?

BTCS = Brake Traction Control System (Fék Kipörgés Irányító Rendszer)

Az a lényege, hogy megakadályozza a hajtott kerekek kipörgését, oly módon, hogy ha az egyik kerék elkezd kotorni, azt a rendszer az ABS-en keresztül elkezdi fékezni, íly módon a differenciálmű kiegyenlíti a két kerék közti nyomaték-különbséget. Ezután mindkét kereket fékezi annyira, hogy ne pörögjenek ki, ezzel segítve pl.laza talajon vagy a hóban való elindulást. Bekapcsolt állapotban 40 km/h-s sebességig működik. Nagy segítség csúszós úton való gyorsításkor.

Vezetőülés van több fajta. Tudtommal van a sima és van komfort, ami kényelmesebb és plüss. Általában minibuszokban szokott előfordulni 95-től. Van karfás, van deréktámaszos, és van a forgatható. Oldaltartása az egyiknek sem nagy. A miénkben a sima van, de felfújható deréktámasszal. Az nem egy hülye dolog. Sokkal kényelmesebb a hátnak. Én ezeket láttam eddig.

Remélem tudtam segíteni.