Törölt nick Creative Commons License 2005.08.06 0 0 50

Nem forgattam ki semmit, csupán már te sem emlékszel, miket írtál az előző hozzászólásodban, és ezért nem érted, miket mondok. Például:

 

"De az országos irtást nem azért írja elő törvény, mert ez a növény gyom."

Ki mondta ezt Neked?

 

Hát te példálóztál azzal, hogy nem csak azért nemkívánatos ez a növény, mert allergiát "okoz", hanem azért is, mert gyomként megtelepszik a saját kertedben. Egész pontosan ezt írtad:

 

"A parlagfű sajnos nem csak az elhanyagolt terülteken nő, ha nem figyelsz, a saját kertedben is megtelepszik."

 

Erre reagáltam én azt, hogy oké, de nem azért rendelkezik a törvény országos irtásról, mert a parlagfű zavarja a kertészeket. No. Van még kérdés ezügyben, vagy érted?

 

A törpeharcsát egyáltalán nem volt felesleges behozni, én például isteni halászlevet eszem belőlük, amikor a Tiszánál járok. :-) A viccet félretéve: valóban nem vált be a törpeharcsát behozók számítása, nem lett a törpeharcsából fő népélelmezési cikk (kivéve a tiszai horgászokat :-) ), de mégsem gondol senki sem arra, hogy a törpeharcsát mindenestül ki kéne irtani vizeinkből, ugye? Erre mondtam azt, hogy az irtás oka sehol nem az, hogy az "irtandó" faj külhoni származású (kivéve a hungaristáknál). Ezt, mármint a külhoni származást indokként felhozni az irtásra nem más, mint ürügyek, álindokok keresése, vagy, ha komolyan gondolják, hogy emiatt irtani kéne egy fajt, akkor "biológiai rasszizmus". Kivételt képez természetesen az olyan eset, amikor a behurcolt faj veszélyezteti az eredeti ökoszisztémát, mint például az új-zélandi patkányok, vagy akár Magyarországon a tömegestül szabadon eresztett ékszerteknősök, melyek kiszorítják az őshonos mocsáriteknős-állományt, mert szívósabbak és agresszívebbek. De sem a parlagfű, sem a törpeharcsa nem ilyen eset, nem veszélyeztetnek komolyan más fajokat.

 

"Ja, és te is szelektálnád az allergiásokat."

 

Én? Hol? Miért? Szelektálja őket az allergia, nekem miért kellene?

 

"Nem vagyok allergiás, csak láttam már allergiást. Nem műbalhé. Lehet, hogy a szervezete hisztizik vmi ellen, de nem tudatosan csinálja."

 

Egy szóval sem mondtam, hogy tudatosan csinálja. A szervezet balhézik, mert a tudat nem figyel oda, ennyi. Tudatos, testükkel-lelkükkel rendszeresen foglalkozó emberek nem lesznek allergiásak. Soha.

 

"A kérdésben egyet sikerült bizonyítani: a parlagfű okozza a legtöbb allergiásnak a panaszt."

 

Egy francot sikerült ezt bizonyítani, már bocs. Aki egy kicsit is ismeri az allergiát, az tudja, hogy a valódi ok sosem a kiváltó anyagban rejlik. Mint mondtam, ha valóban abban rejlene az ok, akkor nem parlagfű-allergiáról, hanem parlagfű-mérgezésről beszélnénk.

Előzmény: taramiram (47)