NevemTeve Creative Commons License 2005.08.04 0 0 99
Egy vélemény a 64-bites rendszerekről: A 64 bites operációs rendszereket is védi a NOD32

"A 64 bites technológia évek óta készen áll, és egyre inkább teret hódít, hiszen igen sok adatbáziskezelési és ügyviteli alkalmazás igényli már ezt a teljesítményt. Az elmúlt időszakban több, a technológia előnyeit kihasználó szerver oldali alkalmazás született meg, azonban a kiegészítő alkalmazások -- például a víruskeresők -- hiánya ma is sok esetben jelenti akadályát a munkaállomások áttérítésének" -- mondta Fóti Marcell informatikai szakértő, a Microsoft Gold Certified Partner NetAcademia Oktatóközpont ügyvezető igazgatója.

A mi 64 bites rendszerünkön -- kényszerből -- futtattunk ugyan egy-két 32 bites alkalmazást, de tapasztalatból mondhatom, hogy ezen a területen már édeskevés a bináris kompatibilitás. A technológia kihasználásához olyan alkalmazások kellenek, melyek nem fogják vissza a többi 64 bites alkalmazást. Tehát 64 bitesnek kell lennie a víruskeresőnek, a spamfilternek és a többi olyan szoftvernek, ami nélkül ma lehetetlen a munkaállomások biztonságos üzemeltetése" -- tette hozzá.

Sőt, legjobb lenne ha a vírusok is 64 bitesek lennének... persze hülyék lennének nem kihasználni az alkalmat, pl itt az új FORMAT64.COM: pont ugyanazt tudja mint a FORMAT.COM, csak 40 százalékkal nagyobb és garantáltan nem fut 32 bites CPU-n!