Én két befogadott macskámnak igyekszem tisztességes otthont biztosítani- oltások, ivartalanítás, megfelelő kaja, orvos stb. - és macskaszállító kosaram is van :-)) Sajnos több macsosz ellátását nem teszik lehetővé körülményeim. Viszont nagyon szívesen támogatnék adóm 1 %-val macskamenhelyet, tavasszal próbáltam is adószámot keresni, de nem tudtam, hogy amit találtam, az tényleg egy tisztességes menhely, vagy csak a pénzt akarja. Sajnos a médiában csak az elrettentő példákat látni :(((
Szerintem, ha valaki elhoz a menhelyről egy állatot, akkor erejéhez képest erkölcsi kötelessége támogatást adni, de ezt kötelezővé tenni nem lehet. Öcsém már hozott el menhelyről kutyust, adott is támogatást.
Nem tudom, hogy ma az adótörvények támogatják-e az állatmenhelyeknek adott adományokat, jó lenne ha tennék.
Én sem tartom jónak, hogy állatkínzásért jelképes pénzbüntetést szabnak ki, de legalább már törvény mondja ki, hogy állatot kínozni tilos. Bízom abban, hogy lassan, de tudatosul az embertekben, hogy az állat nem tárgy, hanem érző lény. Ebben a tudatformálásban nagyon fontos szerepe lenne a médiának, sokkal több pozitív példát kellene bemutatni. Irígykedve nézem a Spektrumon, Animal Planeten látható műsorokat, hogy pl. az angolok mennyire előttünk járnak ebben a témában (is).
Mint egyszerű gazdi, örökbefogadáskor elvárnám, hogy korrekt tájékoztatást kapjak a macskám állapotáról, az esetleges gondokról, illetve azok megoldási vagy kezelési lehetőségeiről.
Cica !
Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön a terved, minden tiszteletem a tied +++++++++++