quilla Creative Commons License 2005.08.04 0 0 1198

"Az E111-et, a hiedelmekkel ellentétben, már nem kell leadni semmilyen egészség-központban, és nem kell igényelni cserébe semmilyen kártyát, elegendô az E111 bemutatása pl. a kórház recepciójánál. "

 

Nem hiedelembol irtam, hanem gyakorlatbol. Es nem azt, hogy kartyat kell ITT helyette igenyelned, hanem azt hogy az EU lecserelte az E111 nyomtatvanyt es mostmar odahaza is (oktober kornyeketol csak, mig itt mar mukodik!!!!) kartyart kapsz es nem egy feher lepedot. Vagyis azt irtam, hogy maga az E111 nyomtatvany megszunoben van.

Meg amit meg mondtam, hogy a lakohely szerinti Centro de Sudeban kell bemutatni, hogy te oda tartozol. Aki turista az raer a korhazba menni... van akinek eleg egy korzeti doki is es nem akar esetleg orakat az allami korhazban sorakozni (itt Portoban ez a jellemzo) akkor a Centro de Saudeeben ez gyorsabban megy.

 

(Felírják az adatokat és visszaadják.) Nem emlékszem a dátumra, de kb. 2004. májusa óta kötelesek elfogadni az E111-et is (magát a papírt). Sajnos többször használtuk már, egyetlen egyszer kellett elmagyaráznom a törvényt egy adminisztrációs csajnak, rögtön emlékezett.

 

El is fogadjak most is meg, bar itt mondtak nekem, hogy megszunoben van, es odahaza is utanna neztem es bizony igaz. Egy betegkartya vagy mi a csuda valtja fel...meg nem lattam eloben, de egy-ket heten belul meg jon ide az itteni, majd szemrevetelezem :o))

 

Na azzal total egyetertek, hogy az itteni allami ellatas roszabb, mint az otthoni. De a maganellatas is sokkal nehezkesebb, mint az otthoni allami.

 

Amugy neked odahaza van minkaviszonyod aktiv, hogy meg most is van E111-etek? Mert ugye azt csak ugy adjak ki ha aktiv a TBfizetesed, vagyis munkahely vagy munkanelkuli hely kell hozza. A gyerekekre persze jar amugyis.

Előzmény: laranjeiras (1196)