LK. Creative Commons License 2005.08.03 0 0 39

Kedves Sziszi!

Elnézést kérek, hogy ha túlzottan személyeskedő lettem volna. A 'síkagyú' kifejezést - valóban dühömben - elsősorban azokra az európai politikusokra értettem, akik nem akarnak tudomást venni az iszlám új erőszakos európai hódításáról, dzsihadjáról, és (ál) humanista módon közelítenek ehhez, ami annyi bajt okozott már köztünk. Az álhumanista megközelítés terméke az eutanázia, az abortusztabletta, a svéd, finn és német munkanélküliség (a jóléti rendszerek túlerőltetetése által), drogproblémák, tömeges depresszíó, és az iszlám sajnos teljes félreértelmezése. Ön ebből csak egy álláspont mellett kardoskodott, természetesen nem az Ön értelmi képességeit kérdőjelezem meg, még kevésbé értékalkotó tevékenységét. Az, hogy én a munkám után pénzt kapok, nem gondolom, hogy problémákat vet fel. Az én feladatom, hogy az indexkelet számára politikai, illetve egyéb közéleti kritikákat írjak, és természetesen örülök, ha ezek felkavarják az 'állóvizet'. A jövőben azért én - mivel az előbbiekben leírtakban is bizonyítja, hogy saját szavailval legalább annyira meggyőző és vitriolos tud lenni - és ez nem negatív megjegyzés :-) - nagyon megköszönném, ha érveléseimre ezekkel válaszona inkább, mert ellenkező esetben könnyen elfoghatja az embert a 'nincs kivel beszélni' életérzés. Pedig látom, hogy van. Én tényleg élvezem a férfias, egy témáról akár néha kötekedésig menő vitákat, mert úgy gondolom, hogy előrelendítik mind a két felet. A vitán kívül természetesen emberileg semmi kifogásom nincs és nem is lehet Ön felé.

Az iszlám teljes félreértelmezése pedig, hogy válaszoljak másoknak is - mivel látom, hogy többen gondolkodóba estek a témával kapcs.ban - sajnos létezik. Az iszlám nem humanista vallás, mint ahogyan azt megszoktuk a zsidóság, kereszténység, vagy keleti vallások kapcsán. AZ időzített bomba abban van, hogy míg pl. egy magyar ha 'elengedi magát', tehát erős kudarcélmény, vagy vmi más miatt padlóra kerül, stb. a magyar 'gyökerekhez' tér vissza, tehát alkoholista, vagy egyéb szenvedélybeteg lesz, öngyilkos, stb. A muzulmán gyökerek, egy erészakos, terjeszkedő istennek a fanatikus szolgálatához viszik vissza a gyökerét vesztett fiatalt, vagy akárm idős személyt is akkor is, ha már nagyon régóta nyugati kulturában él. Pl. a négy londoni robbantó gyilkos pont ilyen fiatalemberekből kerültek ki.

Nagyon jó cikkek vannak pl. Peremiczky Szilvia tollából a HETEK hetilapban erről,

http://www.hetek.hu/index.php?cikk=56629

itt lehet elolvasni.

De, hogy közelítsek egy kicsit, a mostani HVG-ben egy a Globál Wiewpointból átvett interjúban Tarik Ramadan filozófus, genfi egyetemi tanár is azt mondja, hogy csendes forradalom zajlik a nyugati muszlim körökben a demokrácia mellett.

http://hvg.hu/hvgfriss/2005.30/200530HVGFrissa58.aspx

Ez teljesen üdvözlendő dolog.

Hogy mi lesz az iszlámhívőkkel? A válaszom az, ami valószínüleg történni fog, ha ez így folytatódik, és pl. Irán makacsul folytatja az atombomba programot, hogy az EU is beáll az USA jobboldali politikája mellé, és előbb utóbb katonai erőt fognak alkalmazni a teljes közel-keleti iszlám államberendezkedés ellen, így próbálva lerombolni az ideológiai és területi 'bázisát' az európai és USA-beli iszlám lakosságnak.